De politie is met name op zoek naar de identiteit van deze twee mannen.
De politie is met name op zoek naar de identiteit van deze twee mannen. Foto: Opsporing Verzocht

Meer dan honderd tips over ernstige mishandeling in villa in Wernhout

Door: Peter Houtepen Politie

WERNHOUT - Bij de politie zijn meer dan honderd tips, om precies te zijn 114, binnen gekomen na het item dat dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht werd uitgezonden over de gruwelijke mishandeling door hennepcriminelen van een stel in een villa in Wernhout.

De tips gaan vooral over het tasje van een van de twee mannen, die in november vorig jaar de huurder van de riante villa aan de Wernhoutseweg martelden. Van de twee mannen werden in Opsporing Verzocht bewakingsbeelden getoond. 

Schuur

Het slachtoffer paste samen met zijn vriendin op de villa, waarvan de schuur werd gebruikt voor het drogen van hennep. Hoewel het tweetal wist dat het oppassen op de woning geen zuivere koffie was, gingen ze vanwege hun grote financiële problemen toch in op het aanbod van de criminelen. Ze moesten met name de hennepdrogerij in de schuur in de gaten houden. Dagelijks reden er busjes af en aan om nieuwe voorraden aan te leveren en op te halen. Op donderdag 22 november ontdekte de mannelijke huurder dat de schuur was opengebroken. Dit was gebeurd buiten het zicht van de bewakingscamera's om.

Strijkbout

Nog dezelfde avond kwamen een aantal mannen verhaal halen: twee in een witte bus en twee in een Peugeot. De bestuurder van de Peugeot was de eigenaar van de hennep. De tijdelijke bewoners van de villa werden door hen verantwoordelijk gehouden voor de diefstal van de hennep. De vrouw kreeg meerdere klappen en haar partner werd meegenomen naar de badkamer en daar tientallen keren met een schroevendraaier in zijn bovenbeen gestoken. Ook doorboorden de daders met een boormachine zijn knieschijf, drukten ze een gloeiend hete strijkbout tegen zijn lijf en werd keukenzout in zijn wonden gestrooid. Tijdens deze marteling werd ook geschoten met een automatisch wapen. Achteraf bleken de kogels rakelings langs de man zijn hoofd te zijn gegaan.

Accent

Van twee mannen, onder wie de eigenaar van de hennep, is de identiteit bij de politie inmiddels bekend. De politie is nog op zoek naar de mannen die de huurder hebben gemarteld. De eerste is vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij heeft het bewuste tasje bij zich met vermoedelijk daarin een automatisch vuurwapen. Zijn handlanger is vermoedelijk ook tussen de 20 en 30 jaar oud en heeft een stevig postuur. Omdat de villa vlak bij de Belgische grens ligt, is het mogelijk dat deze mannen uit België komen of daar werken. Ze spraken allebei Nederlands, maar met een accent. Het is onduidelijk of ze met een Nederlandse of Belgische tongval spraken.

Bekijk hieronder het fragment uit Opsporing Verzocht terug:



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief