Bron: Instagram Wijkagenten gemeente Zundert
Bron: Instagram Wijkagenten gemeente Zundert

Nep-bezorger na achtervolging aangehouden in Rijsbergen

Door: Charlotte Sijbers Politie

RIJSBERGEN - Een 17-jarige jongen uit Amsterdam heeft zich in Rijsbergen voorgedaan als pakketbezorger. De “bezorger” belde aan met zogenaamd een noodpakket van de GGD waarvoor de ontvanger direct de verzendkosten moest pinnen. Hij is op heterdaad betrapt en aangehouden voor oplichting. 

De politie ontving op vrijdagochtend een melding van een inwoonster van Rijsbergen dat zij die ochtend meerdere keren telefonisch was benaderd door een man die aangaf GGD-medewerker te zijn. Hij vertelde de vrouw dat de GGD een noodpakket voor kwetsbare personen had samengesteld en dat zij bij aflevering van het pakket alleen de bezorgkosten hoefde te betalen. De vrouw stemde uiteindelijk in met de bezorging van het pakket. Maar al snel kreeg zij argwaan waarop zij zelf contact opnam met de GGD. Een echte GGD-medewerker gaf aan dat een noodpakket voor kwetsbare mensen helemaal niet wordt aangeboden. Hierop belde de vrouw de politie. 

Een wijkagent van de gemeente Zundert ging daarop langs bij de vrouw voor een kopje koffie en deed ondertussen zijn administratieve werkzaamheden vanuit haar woning. Na enige tijd klonk plots de deurbel, toen de vrouw opendeed stond de 17-jarige Amsterdammer voor haar deur met het zogenaamde noodpakket. De vrouw gaf aan dat ze even haar pinpas ging pakken waarna de wijkagent in de deuropening verscheen. Bij het zien van de agent sloeg de nep-bezorger meteen op de vlucht. 

Na een korte achtervolging kon de jongen met behulp van collega’s van de wijkagent worden aangehouden. De verdachte is aangehouden voor oplichting, pinpasfraude, en meegenomen naar het bureau. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

De vrouw kreeg zaterdagochtend een mooie bos bloemen overhandigd van de politie, als dank voor haar alerte optreden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief