Afbeelding
Foto: Gemeente Zundert

Plan en pilot gemeente om agrarische leegstand aan te pakken

Door: Guus Arnouts Politiek

ZUNDERT - De gemeente Zundert, provincie Noord-Brabant en het waterschap Brabantse Delta gaan met de dorpsraden aan de slag om de agrarische leegstand aan te pakken. Dit gebeurt in een nieuwe ‘omgevingsvisie buitengebied Zundert’.

Op 2 september bekrachtigden de zes verschillende partijen het voorstel. Wethouder Patrick Kok (VVD) is tevreden. “”We hebben nu zes partijen bij elkaar gebracht die hun ideeën voor het buitengebied onderbrengen in één omgevingsvisie voor het buitengebied van de gemeente”, aldus Kok in een schriftelijke reactie. “Parallel hieraan pakken we de agrarische leegstand aan door op maat gerichte oplossingen te bieden. We zijn er trots op dat Provincie Noord-Brabant dit project ziet als aanjager voor andere Brabantse gemeenten en ons project als pilot benoemt, de eerste in West-Brabant.”

Toekomstvisie
De pilot zorgt voor een omgevingsvisie die aansluiting zoekt met de toekomst. Onder meer het waterbeheer zoals de beekdalen, volgens de gemeente een belangrijk element in de Zundertse economie, worden met het plan aangepakt. De pilot wordt ondersteund door Zundertse bedrijven als ZLTO, CLTV en Treeport



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief