Archieffoto
Archieffoto Foto: Addo Sprangers

Burgemeester mag gehoord worden over beheer Fort Oranje

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - Burgemeester Leny Poppe - De Looff en andere personen die betrokken zijn bij het beheer na de overname van camping Fort Oranje, mogen gehoord worden door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Dit maakt de rechtbank vandaag bekend. 

Eerder verzocht Fort Oranje om een getuigenverhoor en dat mag nu dus doorgaan van de rechter. "Fort Oranje heeft voldoende duidelijk gemaakt over welke onderwerpen men welke getuigen wil horen. Dat er geen bewijs is voor onrechtmatig beheer, zoals de gemeente stelt, is voor de beoordeling van het verzoek niet relevant", aldus de rechter. Dit betekent dat een voorlopig getuigenverhoor plaatsvindt om feiten te verzamelen. De gemeente Zundert zag dat echter anders, aangezien volgens hen bewijs zou ontbreken dat er sprake is van onrechtmatig beheer. 

Overname
De gemeente Zundert is sinds juni 2017 de beheerder van de camping. "Volgens Fort Oranje is er sprake van onrechtmatig beheer vanwege de systematische ontmanteling van onder andere de stacaravans op het terrein", zo valt te lezen in een persbericht van de rechtbank. "De camping vermoedt op basis van opgevraagde Wob-stukken dat er sprake is van geheime afspraken tussen onder andere de gemeente, belastingdienst en curator om Fort Oranje vermogen te ontnemen dan wel vermogensschade toe te brengen." 

Wanneer het voorlopig getuigenverhoor gaat plaatsvinden moet eerst nog worden vastgesteld door de beide kampen. 
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief