Burgemeester Leny Poppe-de Looff.
Burgemeester Leny Poppe-de Looff. Foto: Sandragrafie

Burgemeester Leny Poppe-de Looff stopt in maart 2019

Door: Guus Arnouts Politiek

ZUNDERT - Burgemeester Leny Poppe-de Loof heeft aangegeven haar ambtsketen tot maart 2019 te dragen en niet op te gaan voor een derde termijn als burgemeester van de gemeente Zundert. Hiermee neemt ze na ruim dertig jaar ervaring afscheid van haar bestuurlijke carrière. Dat maakte zij tijdens een besloten bijeenkomst met de gemeenteraad op dinsdagavond 25 september bekend. 

Poppe-de Looff is straks twaalf jaar (twee termijnen van zes jaar) burgemeester van de gemeente Zundert geweest. Ze geeft aan niet meer in aanmerking te willen komen voor een derde termijn. "De veranderende wereld en de daarbij behorende ontwikkelingen in onze gemeente, van het Corso tot de aanpak van recreatieparken, wat heb ik veel geleerd en het met inzet gedaan!", aldus een schriftelijke reactie van Poppe-de Looff. 

Veiligheid
Het punt veiligheid is een belangrijk onderdeel waarvoor Poppe-de Looff zich in die jaren als burgemeester hard maakte. Onder andere de ontruiming van Fort Oranje was een belangrijk agendapunt voor haar.  "Fort Oranje was en is een bestuurlijk zwaar dossier, waarin ik me altijd zeer gemotiveerd heb gevoeld door mijn overtuiging dat de overheid een taak heeft wanneer de veiligheid en het welzijn van mensen in het geding is", zo schrijft ze. "Ik kreeg onvoorwaardelijk steun in hoe we de gemeente konden ontwikkelen. Dat is wat je werk als burgermeester zo waardevol maakt. Je doet het met elkaar en die waardering blijf ik uitspreken!"

Vooruitgang
Poppe-de Looff benoemd ook de vooruitgang die zij zag binnen de gemeente. In die jaren is er volgens haar nauw samengewerkt tussen zowel de bestuurlijke als ambtelijke organisatie. Zeker in vergelijking toen zij begon in 2007. "De gemeente Zundert heeft nu voldoende bestuurs- en slagkracht om de toekomst tegemoet te gaan."

Voor het burgemeesterschap van Zundert was zij vier jaar raadslid en zestien jaar wethouder in Vlissingen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief