Foto: Campagneteam CDA regio Markiezaat

Staatssecretaris Knops ontvangt hamertje voor komend corso

  Politiek

ZUNDERT - Vrijdagavond 8 maart organiseerde CDA Zundert in de Sint Anna Kapel een bijeenkomst over de komende Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Speciale gast was staatssecretaris Raymond Knops. Hij ontving uit handen van Paul Bastiaansen, voorzitter van de stichting Corsokoepel, een hamertje voor het komende corso. De uitnodiging om aanwezig te zijn bij het tikken op 31 augustus 2019 nam de staatssecretaris met dank aan. Hij is welkom op het corso op 1 september 2019.


Tijdens de avond kwamen diverse sprekers aan het woord. Ingezoomd werd op de problematiek die zachtfruittelers en boomkwekers ervaren bij de toenemende droogteperiodes. Vanuit het waterschap werd door DB lid Hans Peter Verroen aangegeven dat bij extreme droogte maatwerkoplossingen gevonden worden. "Aardbeien kunnen geen dag zonder water", gaf Rinie van Tilburg van CLTV Zundert aan. Ook werd gesproken over meer structurele oplossingen zoals het vasthouden van water in bassins. Recent is voorgesteld de Mortelbeek om die reden aan te passen.

Tevens kwamen huisvesting en arbeidsomstandigheden van seizoensarbeiders aan de orde. Provinciaal Statenlid Ankie de Hoon onderschreef de oproep van de aanwezige tuinders en boomkwekers om hier een éénduidig beleid vanuit de provincie voor vast te stellen.

Tot slot werd grensoverschrijdende samenwerking besproken. Een onderdeel waar staatssecretaris Knops voor verantwoordelijk is. De oproep van aanwezige telers en kwekers was om te zorgen voor een gelijk speelveld als het om regelgeving gaat. Nu zijn er in België andere regels voor loonkosten en regelgeving, die Zundertse ondernemers op achterstand zetten. De staatssecretaris gaf aan dat met Vlaanderen overleg plaats vindt om in de grensregio pilots op te zetten waarbij de uitgangspunten voor alle ondernemers gelijkluidend zijn. De aanwezige CDA kandidaat voor de Europese verkiezingen Tom Berendsen zal zich hier ook hard voor maken. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief