Logo internetbode.nl/zundert

Prachtige resultaten op NK veldrijden

  Sport en Vereniging


ZUNDERT - De wegploeg nam een verstandige beslissing om op de vroege zondagochtend niet van start te gaan, de omstandigheden waren er niet naar. Ook bij de veldrijders was de opkomst erg matig.

Dat kwam niet alleen door het slechte weer. Een groot aantal Trappistentrappers was zondag afgereisd naar Sint-Michielsgestel om hun collega's aan te moedigen op het NK, een aantal zocht de sportschool op en slechts enkelen namen de fiets.

Als je hartje winter een toertocht organiseert is het risico op slecht weer best groot. Zaterdag was het zelfs ronduit gevaarlijk op de weg met code oranje en werden zowat alle toertochten afgelast. Op zondag ging de toertocht van RTC Zundert wel door maar de omstandigheden waren nog verre van ideaal met sneeuw en ijs op een bevroren ondergrond. Met name op de paden waar sporen waren gereden maakte menig deelnemer een schuiver, gelukkig zonder ernstige gevolgen. Jammer dat deze goed verzorgde toertocht niet werd beloond met een goede opkomst.

NK veldrijden

Maar liefst vier van onze leden verschenen aan de start bij het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Sint-Michielsgestel afgelopen weekend. Onder barre omstandigheden ging Niels Huijbregts zaterdag van start bij de nieuwelingen. Met wat kettingproblemen in het begin, wist hij nog een hele knappe 33e plaats te behalen. Op zondag was de beurt aan Sven Wouters om zich te meten met Nederlands beste junioren. Hij reed een sterke wedstrijd, ondanks een valpartij wist hij op de 51e plaats te eindigen. Zondagmiddag gingen Sieben Wouters en Stan Godrie van start in de gecombineerde wedstrijd van heren elite en beloften. Stan behaalde een hele knappe 5e plaats bij de elite en Sieben zelfs een podiumplaats, hij werd derde bij de belofte. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties.

Mededelingen

Op maandag 30 januari wordt in café Stuivezand de jaarvergadering gehouden, om 19.00 uur voor de jeugd en om 20.00 uur voor de senioren. De uitnodiging zal een dezer dagen op uw (digitale) deurmat vallen.

Voor de commissieleden, chauffeurs, wegkapiteins en bestuursleden staat een uitstapje gepland richting de Pimpelmeesch in Chaam op zondagmiddag 12 februari. De uitnodigingen zijn intussen verstuurd.

De vergadering van wegkapiteins en chauffeurs ter voorbereiding van het nieuwe wegseizoen staat gepland op maandagavond, 27 februari om 20.00 uur.

Tot ieders tevredenheid is het bestellen van de nieuwe clubkleding via de webshop prima verlopen, al zal de penningmeester wel zijn begroting moeten bijstellen. De verwachtte leverdatum is half tot eind februari.

Programma

Op zondag 15 januari om 9.00 uur vertrekt de wegploeg voor de bekende winterronde. Ook de jeugdgroep vertrekt om 9.00 uur voor een training bij de Mosten. Voor de veldrijders is het aanbod wat minder, de toertocht in Brasschaat is een mogelijkheid en een rondje in eigen omgeving kan natuurlijk ook altijd.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief