Logo internetbode.nl/zundert

Medisch Centrum Breda start nieuw jaar met winst

  Sport en Vereniging


ZUNDERT - Zondag jl. werd de draad van de competitie Eredivisie weer opgepakt en voor de Zundertse formatie betekende dat een uitwedstrijd in Vlaardingen. De gastheer ter plaatse was TOVV / ROYAL PRO dat de 8e plaats innam. Voor Medisch Centrum Breda een belangrijke match, om een plaats bij de bovenste 3 te behouden.

Raymon Groot moest de degens kruisen met meervoudig Frans kampioen, Richard Bitalis. Raymon moest aanvankelijk met 12-9 zijn opponent laten voorgaan, maar pakte plotseling uit met een gave serie van 9 en kantelde daarmee de verhoudingen naar 23-31 in zijn voordeel. Naar het einde toe was de serie van 7 nog eens een teken van klasse en een fraaie winstpartij van de jongeling met 30-40 na 27 beurten.

Barry van Beers moest trachten om Frans van Schaik achter zich te houden. Dat ging vanaf het vertrek niet naar wens. Bij van Schaik lukte vrijwel alles en bij Barry was het de omgekeerde wereld met als gevolg 21-9 na 18 beurten. Na de pauze kwam Barry beter in zijn spel en wist hij zijn achterstand gaandeweg te verkleinen maar kwam 6 caramboles tekort, waardoor van Schaik na 34 beurten met 40-34 ging winnen. In de 2e seance moest Peter Ceulemans de strijd aanbinden met Martin Spoormans. Peter gaf van acquit zijn visitekaartje af met een serie van 7. Vervolgens wist hij dusdanig te scoren waardoor hij na13 beurten zijn tegenstander met 9-22 voorging in de theepauze. Spoormans wist Peter met zijn spel aan banden te leggen zodat na 19 beurten het bord 26-27 aangaf. Peter wist zich wederom van Spoormans te ontdoen en trok met series van 3 en 6 na 25 beurten met 34-40 aan het kortste eind. Op de andere tafel moest Roland Forthomme de strijd aanbinden met de nieuwe kopman van TOVV, Birol Uymaz. Een belangrijke strijd voor de matchpunten. Roland wist vanaf het vertrek tweemaal een voorsprong te nemen, maar Uymaz wist dat verschil weer ongedaan te maken. Zo zou het spel tot aan het einde doorgaan met juist voor de meet 37-38 op het bord!

Uymaz miste 2 maal en Roland scoorde 2 x. Goed voor 37-40 winst na 29 beurten. Derhalve een 2-6 overwinning voor Medisch Centrum Breda en daardoor mede op de 1e plaats van de Eredivisie.

Zondag 15 januari speelt Medisch Centrum Breda een thuiswedstrijd in Biljartcentrum Den Hoek. De tegenstander is team Burgmans Biljarts uit Bergeijk en is de promovendus van deze competitie en staat op een verdienstelijke 9e plaats van de ranking.

Programma

13.00u Raymon Groot-Johan Roijers

Barry v. Beers-Bert v. Manen

2e seance: Peter Ceulemans-Rik v. Beers

Roland Forthomme-Marco Janssen

De toegang is gratis.

Lees ook<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief