Afbeelding

Trappistentrappers eisen mooi weer

Sport en vereniging

ZUNDERT - Na regen komt zonneschijn maar je weet nooit wanneer, afgelopen zondag was dat geen minuut te vroeg.

De Trappistentrappers wegploeg bleef tot Achtmaal last hebben van de regen. Het restant van de 75 km lange rit kon gelukkig onder droge omstandigheden worden gereden al zorgde het opspattend water en vuil wel voor wat hinder. De zon liet zich regelmatig zien waardoor het uiteindelijk nog een heel aardige rit werd voor de acht aanwezigen die zich ondanks de regen op Stuivezand gemeld hadden. Buiten een lekke band deden zich geen bijzonderheden voor.

Veldrijders

Fietsclub WTV Alphen wist weer de nodige modderpaadjes te vinden voor de 25e editie van "Brabants Mooiste Veldtoertocht" ,aldus hun eigen bescheiden bewoording, met een uitdagend en oogstrelend parcours. Dat laatste kunnen we niet ontkennen, de bossen van Boswachterij Chaam en de omgeving van recreatiepark 't Zand zijn prachtige natuurgebieden die zich bij uitstek lenen voor een veldtoertocht. Net als voorgaande weken liet het weer het in eerste instantie behoorlijk afweten met een zeer matige opkomst in de eerste uren tot gevolg. Het doorbreken van de zon bracht daar nog net op tijd verandering in, je zag het zienderogen drukker worden op het parcours. Voor de lange afstand was het toen echter aan de late kant, daar was het wel erg eenzaam fietsen. Ter ere van hun jubileum editie kregen de deelnemers een broodje warme worst bij aankomst en dat ging er wel in. Net als vorige week viel er rond het middaguur een stevige hagelbui met een fikse klap onweer erbij waar je liever niet in wil zitten.

Mountainbike blues

Langzaam maar zeker sluipt het erin, bij regen en kou wordt de ambitie om te fietsen steeds minder. Hopelijk komt er snel een omslag in het weer voordat we er écht last van krijgen. De jeugd had er zondag al niet zoveel zin meer in, er zijn eerlijk gezegd ook wel leukere dingen te bedenken dan om in de regen op pad te gaan. Volgende week beter.

Programma

Zondag 19 november van hetzelfde laken een pak, als het meezit rijdt de wegploeg in twee groepen, zo niet dan niet. Vertrek is hoe dan ook om 9.00 uur. De veldrijders vertrekken om 8.30 uur op de fiets naar Galder voor de veldtoertocht van Sporting Oekel/ FC Kees van Boxel, er is geen vervoer aanwezig dus. Volgens de toertochten kalender van de grensstreek die u op het Trappistentrappers forum kunt vinden is er ook een toertocht bij het Gitok in Kalmthout en in Zoersel. De jeugdgroep vertrekt om 9.00 uur, bestemming afhankelijk van de opkomst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief