Afbeelding

Winterseizoen Trappistentrappers voortvarend van start

Sport en vereniging

ZUNDERT - De vernieuwde winterronde die afgelopen zondag voor het eerst werd gereden is goed ontvangen, een dertigtal renners stond om negen uur op Stuivezand klaar voor vertrek.

Groep 1 reed met 14 man de XL versie van 102 km. Tot Bergen op Zoom zoals de gewone winterronde wordt gereden met daarna een lus richting Steenbergen en vervolgens over Standdaarbuiten en Hoeven weer terug naar Stuivezand. Een renner verloor zijn bidon en daarmee ook de groep en heeft er een solo rit van gemaakt. Groep 2 reed de klassieke winterronde van 76 km, net als in de andere groep werd ook hier prima gefietst zonder problemen enkel wat regen in de laatste kilometers.

Veldrijders en Mountainbikers

Neem een flinke portie conditie, doorzettingsvermogen en wilskracht en je hebt een wielrenner, doe er wat behendigheid en durf bij en je hebt een veldrijder. Menig Trappistentrapper heeft nu zijn racefiets opgeborgen en zijn veldrijders fiets of mountainbike te voorschijn gehaald. Op recreatief niveau blijft het verschil tussen een veldrijder en een mountainbiker beperkt tot het soort fiets waarop hij rijdt. Op wedstrijd niveau zijn er echt wel meer verschillen, voor het gemak vatten wij beide groepen samen als 'onze veldrijders'.

Was het wel zo bijdehand om na de overvloedige regenval van zaterdagavond op zondagochtend het veld in te gaan? Het viel uiteindelijk nog wel mee. Zowel bij de toertochten van Ulicoten en Hoogerheide als ook in de directe omgeving van Zundert was het nog redelijk te doen. Plassen, modder en goede stukken wisselden elkaar af, maar veldrijders leven graag op het randje, uitdagingen en een beetje risico nemen horen daar nu eenmaal bij.

Ook de jeugdgroep is het veld in gegaan, met twee nieuwelingen die het prima gedaan hebben. Er werd gewerkt aan stuurvaardigheid en enkele zoekopdrachten in de Krochten. Aanstaande zondag de tweede opstapdag en ook dan zijn jongeren weer van harte welkom om kennis te komen maken.

Zie www.trappistentrappers.nl

Veldtoertocht

Zondag 22 oktober wordt onze eigen Trappistentrappers veldtoertocht georganiseerd. Deze toertocht staat met drie afstanden, 25, 45 en 55 km open voor iedere liefhebber van het mountainbiken, op elk niveau. Inschrijven kun je ter plaatse vanaf 8.00 uur tot 10.30 uur. De route is volledig uitgepijld en waar nodig zijn verkeersregelaars aanwezig om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. Onderweg is een verzorgingspost voorzien en voor de langste afstand zijn dat er zelfs twee. Hier kun je niet alleen iets eten en drinken maar is ook materiaalhulp en EHBO aanwezig. Het gevarieerde parcours neemt u mee door prachtige natuurgebieden als het Mastbos, Galderse Meren, de Mosten en de Krochten. We zien u graag op zondag 22 oktober aan de Bredaseweg 43 in Zundert, bij voldoende deelname zorgen wij voor goed weer!

Programma

Zaterdag aanstaande worden alle parcours verantwoordelijken verwacht om vanaf 14.00 uur onze eigen veldtoertocht volgens 'het boekje' te rijden, als voorbereiding op 22 oktober.

Zondag 15 oktober staat zowel in Wouwsche Plantage als in Meerle een mooie veldtoertocht op het programma. Vertrek om 8.30 uur. Op beide plaatsen worden flyers verdeeld voor onze toertocht, graag jullie hulp daarbij!

De liefhebbers voor de winterrondes vertrekken om 9.00 uur vanaf Stuivezand.

Ter afsluiting: tot 29 oktober kan er clubkleding besteld worden via de webshop, alle leden hebben een email hierover ontvangen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief