Moerse Boys pakt volle winst

ZUNDERT - Het is Moerse Boys ook in het tweede thuisduel in deze competitie gelukt om de punten op Sportpark Akkermolen te houden. Na zo'n 75 minuten prijkte er een 5-0 stand op het scorebord, maar door twee strafschoppen en een velddoelpunt scoorde Kruisland in het laatste kwartier nog 3 keer, te weinig voor een punt. Uiteindelijk won Moerse Boys verdient met 5-3.

Moerse Boys kwam sterk uit de startblokken. Binnen 5 minuten werden er al twee kansen genoteerd. Allereerst was het Daan die net zijn voet niet tegen de bal kon zetten na een verlengde verre inworp en even later kwam Pim net iets te kort op een voorzet van de sterk spelende Rik. Enkele minuten later viel dan toch de eerste treffer. Daan gaf een mooie steekbal op Marvin, die vrij de zestien kon inlopen. Pim stond vervolgens op de juiste plaats om de voorzet binnen te schieten, 1-0. Moerse Boys bleef druk zetten en twee minuten later lag de bal alweer achter de doelman van Kruisland. In eerste en tweede instantie kon hij nog redding brengen op inzetten van Daan, maar uiteindelijk was de rebound voor Mitchel, 2-0.

Het was wel duidelijk dat Moerse Boys veel energie in de wedstrijd wilde steken. Kruisland wist zich daar duidelijk geen raad mee. Halverwege de eerste helft was er eerst nog een kans voor Pim, maar iets later was het dan toch 3-0. Ditmaal stond Daan aan de trekker. Een mooie voorbereidende actie van Rik werd bekroond door Daan met zijn eerste doelpunt van dit prille seizoen. Met een 3-0 ruststand gingen de teams de kleedkamer in.

Na rust liet Kruisland zich wat meer gelden. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor de bezoekers, maar tot echte grote kansen leidde het niet. Iets over het uur was het dan toch 4-0. Bart zette goed door over rechts en zijn voorzet werd door Pim binnengeschoten. En vijf minuten later kon Pim wederom de armen in de lucht gooien, want uit een voorzet van Marvin schoot hij uit de lucht de bal onberispelijk binnen, 5-0, zijn derde van de middag. Maar toen begon het vreemde laatste kwartier, waarin Kruisland allereerst een strafschop kreeg wegens neerhalen van een aanvaller (5-1), vervolgens via een snelle uitbraak de bal van dichtbij kon binnenschieten (5-2) en tenslotte wegens hands van Joris nogmaals een strafschop benutte (5-3). Uiteindelijk werd de verdiende overwinning over de streep getrokken. Zondag gaan we op bezoek bij Sarto, op zoek naar de volgende drie punten met steun van ons oranje-witte legioen.

Nieuwe website

Sinds vorige week is onze spiksplinternieuwe website in de lucht. Een geweldig resultaat mag er rustig worden gesteld. Modern en heel overzichtelijk en zoals vanouds zeer actueel. Kijk zelf maar eens op www.moerseboys.nl en overtuig uzelf. Alle zaken die er toe doen zijn terug te vinden, zoals programma's, uitslagen, standen, wedstrijdverslagen, activiteiten, enz.