Afbeelding

WTC de Trappistentrappers heeft dubbel feest

Sport en vereniging

ZUNDERT - Dat fietsen en genieten hand in hand gaan bij de Trappistentrappers is al lang bekend, afgelopen zondag werd dat weer maar eens bevestigd.

Met een kersverse Sara een mooie fietstocht maken met koffie en gebak erbij, of een mooie ronde Oesterdam fietsen met een echte wereldkampioen in je peloton en na afloop met zijn allen getrakteerd worden op overheerlijke koffiekoeken.

Wereldkampioen

Het begon vorige week bij de 2017 INAS World Cycling Championships in Assen, het wereldkampioenschap wielrennen in de G-categorie. Op dinsdag behaalde clubgenoot Lars de Jong de zilveren medaille bij de individuele tijdrit, een prestatie van formaat. Maar er zat nog meer in voor hem, op vrijdag wist hij in de derde ronde van de wegwedstrijd te ontsnappen aan het peloton en na een lange solo kwam hij met ruim een minuut voorsprong over de finish. Het ging als een lopend vuurtje door de vereniging: Lars is wereldkampioen wielrennen!

Zondagsritten

Met Lars in de regenboogtrui in hun midden ging de A groep van start voor een 109 km lange Oesterdamrit. Ook deze keer hadden enkele B renners zich bij de A groep aangesloten zodat ze met 14 man van start gingen. Onderweg een paar keer temporiseren maar wel als één groep weer aangekomen.

De B groep reed met 15 man een mooie, vlekkeloze rit van 107 km langs Moerdijk en Willemstad. Het tempo was stevig maar door allen goed te doen.

De 24 man tellende BC groep met de daarbij aangesloten jeugdgroep reed een mooie, maar door het vele draaien en keren ook wel taaie rit. Een rit die deels door Belgie voerde, richting Stabroek, en langs Hoogerheide weer huiswaarts ging. Al snel na aanvang werd de groep vanwege de omvang gesplitst. Een omleiding en één lekke band, maar dat mocht de pret niet drukken, na 103 km stonden ze weer op Stuivezand.

De C en D groep reden samen, 18 mannen die onder leiding van Hennie Feskens een 85 km lange rit rond Zundert reden, zo ongeveer dan toch. Een moeizaam begin met drie lekke banden in de eerste 15 km en het daarbij behorende oponthoud. De pauze, die de C groep normaal niet kent, kwam goed van pas om wat reparatiewerk te verrichten aan enkele fietsen. De rit verliep verder prima, het tempo was voor allen acceptabel.

Om het wereldkampioenschap van Lars te vieren bood de familie de Jong bij aankomst op Stuivezand alle fietsers een heerlijke koffiekoek aan, waarvoor onze hartelijke dank!

Sara's toerke

Je kon er niet omheen dat er een jarige was in de damesgroep, de bus versiert en jarige Judith in een gele trui met rugnummer 50. Het kostte wat moeite om de rit uit te zetten, maar het was de moeite dubbel en dwars waard. De 13 dames genoten van een hele mooie rit langs Stampersgat en Fijnaart om vervolgens in het buitengebied tussen Sprundel en Zundert getrakteerd te worden op koffie met gebak.

Programma

Zondag 13 augustus is het aan Danny Antonissen om een 100 km rit uit te zetten voor de A groep, John Daems 100 km voor de B, Berry Hartman 85 km voor de BC, Anita van Aert 85 km voor de C en Ada Aernouts een 85 km rit voor de D groep. De jeugdgroep sluit bij de D groep aan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief