Afbeelding

Kampioenschap politiehonden in zicht

Sport en vereniging

ACHTMAAL - Om deel te mogen nemen aan het Nederlands Kampioenschap voor politiehonden moeten de geleiders met hun honden aan enkele hoge eisen voldaan hebben.

De geleider dient in het betreffende jaar met zijn hond deel te hebben genomen aan een certificaatkeuring en aan een extra nominatiewedstrijd. De punten behaald op beide wedstrijden worden opgeteld en daarna krijgen veertien honden uit geheel Nederland met de hoogste punten een uitnodiging van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) om deel te nemen aan het kampioenschap. Deze Nederlandse kampioenschappen worden op 2 en 3 september gehouden in het Jan Louwers stadion in Eindhoven.

Een van de deelnemers aan dit kampioenschap is Rudy van den Broek met zijn hond Ivo. Rudy is lid van politiehondenvereniging de Grenshoek in Achtmaal. Op de gehouden keuring in juli behaalde hij 433 punten, van de totaal te behalen 435 punten. Afgelopen zondag 30 juli bij de nominatiewedstrijd in Veldhoven 432 punten. Samen 865 punten en dit was ruim voldoende om deelname aan het NK af te dwingen. Een mooie prestatie waar heel hard voor gewerkt is en het resultaat mag er zijn. Nog enkele weken goed trainen en dan in Eindhoven het eindresultaat laten zien.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief