Afbeelding

Trappistentrappers massaal naar ‘de Speer’

Sport en vereniging

ZUNDERT - Het overgrote deel van de Trappistentrappers ging zondag in Rijsbergen van start bij de eerste editie van 'de Speer van Rijsbergen'.

Een combinatie van A en B groep, samen al gauw zo'n 35 man, vertrok om acht uur voor de 150 km route. Een mooie route langs bekende wegen met werkelijk fantastisch fietsweer erbij. De rit verliep, met wat lekke banden en kapotte spaken, niet geheel vlekkeloos. Gelukkig was een volgbus aanwezig voor de nodige bijstand. Bij aankomst werden ze goed ontvangen met een leuke goodiebag. En dan lekker nagenieten met een goed glas bier en de Tour op het grote scherm.

Naast deze grotere groep reed ook een kleinere groep Trappistentrappers de 150 km op een iets lager tempo. Om negen uur vertrokken van Stuivezand enkele groepen voor de 90 km variant van de speer waaronder ook de jeugdgroep. Ook hier werd lek gereden en omdat de volgbus de weg kwijt was hebben ze zelf de band geplakt. Dertig kilometer voor de finish sloot de bus weer aan.

Hollywood lonkt

Bij de tussenstop na de eerste lus van 90 km werd de AB groep gevraagd, door een RTL televisie ploeg, om een aankondiging voor het programma Tour du Jour te doen. Dat deden ze dan ook vol overgave getuige de televisiebeelden van die avond. Dan blijkt wel dat deze mannen meer talenten hebben dan alleen hard kunnen fietsen. Een mooi optreden op de nationale televisie, het enthousiasme straalde van het scherm. Het wachten is nu op een telefoontje van John de Mol.

D groep

De leden van de D groep met enkele anderen die niet naar Rijsbergen gingen reden een rit van 92 km richting Zeeland. Er werd niet alleen prima gefietst en genoten van het zonovergoten weidse landschap, de rit had ook nog wat verassingen in petto voor de tien deelnemers. Dat begon in Ossendrecht met de processie ter ere van de heilige zuster Marie Adolphine, waarbij even op de volgbus gewacht moest worden. Na een banaantje genuttigd te hebben aan de oever van de Schelde met een prachtig uitzicht over het Verdronken land van Saeftinghe kwamen ze op de terugweg bij de wielerronde van Nispen uit. Dit oponthoud werd meteen gevolgd door een bonte stoet van klassieke tractoren. Dan nog een (altijd rood?) stoplicht in Schijf met een omleiding voor de kermis en als laatste de omleiding voor de GTC Rally. Zo werd het toch iets later dan gepland.

Vakantietijd

Vakantie voor een Trappistentrapper betekent vaak fietsen in het buitenland. Mont Ventoux, Jura gebergte, Stelvio, Auvers-sur-Oise, ze fietsen momenteel echt overal. Ook de Ocho Cerveza groep gaat het prima af bij haar fietstrip door negen landen.

Scherpenheuvel

Zondag 16 juli zal het er toch van komen, de jaarlijkse rit naar Scherpenheuvel voor zowel de A, de B, de BC als de C groep. De rituitzetters zijn Mark van Hees en/of Patrick Wouters bij de A, Luc Hombergen bij de B, Jack van Hoydonck bij de BC en Jac Romme bij de C groep. Let op: deze groepen vertrekken om 7.30 uur. Frans van Saane heeft een rit om 9.00 uur voor de D groep met de jeugdleden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief