Meer Trappistentrappers bij clubritten
De Trappertjes klaar voor vertrek.
De Trappertjes klaar voor vertrek. (Foto: TT)

Meer Trappistentrappers bij clubritten

  Sport en Vereniging

WERNHOUT - Opnieuw een zondag met uitermate geschikt fietsweer en dat leidt ertoe dat steeds meer Trappistentrappers zich melden voor de wekelijkse clubritten.


Zondagochtend werd een opkomst van boven de 100 clubleden gehaald. Die stonden niet gelijktijdig op de parking bij café van T uiteraard want dan zou de onderlinge afstand in het gedrang komen. A en B ploeg vertrokken weer een half uurtje eerder en dat zullen ze voorlopig ook blijven doen.

A groep

De A groep ging net als vorige week voortvarend van start met een mooi aantal van 17 renners die er behoorlijk veel zin in hadden. Dit resulteerde in een snelle eerste 50 kilometer. Maar de ene week is de andere niet, hierna begon het wat te haperen. Ter hoogte van Noordschans werd de volgbus kwijt gespeeld, er werd gebeld en gewacht maar helaas zonder resultaat. De weg voor chauffeur Jan was geblokkeerd waardoor hij onmogelijk nog kon aansluiten bij de groep en hij besloot wijselijk huiswaarts te keren. Met de onderlinge afspraak dan maar vooral niet lek te rijden reed de groep verder. Echter na een tiental kilometer kwam de eerste renner met ketting- en misschien ook wel lichte conditieproblemen. Na een korte stop en hulp van de wegkapitein kon men weer verder waarna al snel nummer twee met schakelproblemen kampte, je mist de bus pas als hij er niet is. Ook dit werd vlot gefikst en zonder verdere problemen werd de rit afgewerkt waarna bij van T een blij weerzien volgde met chauffeur Jan.

B groep

De B groep reed met 28 man, dus gesplitst in twee groepen. Binnen een halve kilometer na de start werd er al lek gereden maar daar bleef het gelukkig bij. Verder was deze rit er weer een uit het boekje met enkel een openstaande brug die voor enige vertraging en een korte pauze zorgde. Ruim 107 km langs moerdijk en Drimmelen.

C groep

Met een behoorlijk aanwas van ‘nieuwe’ renners was het aantal van de C groep haast niet te tellen, minstens 32 maar 36 zou ook zomaar kunnen. Deze 90 km lange rit naar Lage Zwaluwe kende nauwelijks problemen en werd in een zeer net tempo gereden. Slechts één lekke band en een kapotte derailleur door een weerbarstige wegversmalling met een gratis busritje tot gevolg.

D groep

De D groep tenslotte reed met 19 man een rondje Molenschot van 85 km met het nodige bochtenwerk en diverse klinkerweggetjes. Dat maakte het geen gemakkelijke rit, maar je bent Trappistentrapper of je bent het niet. Op deze mooie rit werd één keer lek gereden en flink doorgetrapt.

De Trappertjes

Ook de Trappertjes kende een goede opkomst. Zij zijn zondag naar het crossterrein in Wuustwezel geweest, fietsen in een andere omgeving is altijd leuk.

Programma

Zondag 26 juli mag Frits Sprenkels (weer) een rit uitzetten voor de A groep, Ralph Verheijen voor de B groep, Theo Gaarenstroom voor de C groep en Henk Schrauwen voor de D groep. A en B groep vertrekken om 8.30 uur bij café van T en de overige groepen om 9.00 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>