Mooi weekend voor de Trappistentrappers
Morele steun bieden, Corona stijl.
Morele steun bieden, Corona stijl. (Foto: Daan van den Broek)

Mooi weekend voor de Trappistentrappers

  Sport en Vereniging

WERNHOUT - Ondanks de vakantieperiode en de Corona beperkingen was er weer een hele aardige opkomst bij de zondagse clubritten. Niet allemaal, maar de meeste leden durven het wel aan om in de groep te fietsen.


De mannen van de A groep kregen een beetje fietsles. Niet dat ze dat nodig hebben, ze fietsen al zo goed. Een plaatselijke jeugdrenner reed als gastrenner een keertje mee met deze groep en deed dat zeer verdienstelijk. Ze reden met 16 man een stevig ritje Drimmelen van 105 km in een tempo dat er niet om loog. Buiten een schuiver met enige fysieke schade en mogelijk een deukje in het ego verliep de rit soepeltjes.

B groep
Zo mag je in België volop fietsen en zo niet meer, dan heb je een mooie rit in elkaar gezet en zo kun je weer opnieuw gaan puzzelen. Dat overkwam de rituitzetter van de B groep maar hij wist toch op tijd een nieuwe rit te maken over uitsluitend Nederlands grondgebied. Het was nog een mooie rit ook die in een rap tempo door de 27 renners werd afgelegd. Ongemakken deden zich op deze 100 km lange rit niet voor, die ene renner die een verhoging in het wegdek over het hoofd zag wist met veredeld kunst- en vliegwerk toch op z’n fiets te blijven zitten.

C groep
De 26 renners van de C groep reden een mooie 93 km lange rit naar Lage Zwaluwe. Twee lekke banden waarvan er eentje voor wat oponthoud zorgde omdat de volgbus achterop raakte. Ondanks de stevige wind werd er toch in een hoog tempo gereden en dat merkte je in de finale. Met wind op kop en een bijna lege tank kan die Weduwestraat nog behoorlijk lang zijn.

D groep
De D groep telde 16 deelnemers bij hun 95 km lange rit naar Riel. Ook deze groep reed een prima rit waarbij lange tijd de Belgische grens net niet werd overschreden, hoewel we daar in Baarle Nassau niet helemaal zeker van zijn. Net als de vorige groep hadden zij niet echt de wind in de rug bij terugkeer. Dat de rituitzetter in de laatste acht kilometer nog lek reed had verder geen gevolgen, de groep wist de weg naar van T zelf wel te vinden.

Ludieke actie
De mooiste rit van het weekend was ongetwijfeld het zaterdagochtend retourtje van 144 km naar Rotterdam. Trappistentrappers kunnen hard fietsen, kunnen hard feesten maar ze hebben ook het hart op de goede plaats zitten. Een groep Trappistentrappers reed, voorzien van een bemoedigend spandoek, naar het Erasmus MC om daar een hart onder de riem te steken van fietsvriend KnalleJan die een hele zware Col te beklimmen heeft.

Programma
Zondag 9 augustus verwachten we naast tropische temperaturen ook dat Kevin Aernouts een rit uit zet voor de A groep, Colin Maas eentje voor de B groep, Kees Boot voor de C groep en Ad Peeters voor de D groep. De A en B groep vertrekken om 8.30 uur, C en D groep vertrekken om 9.00 uur, allemaal vanuit onze thuisbasis café van T in Wernhout.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>