Malawi Shop neemt stokje over van Terre des Hommes
Ton Franken en Els Melisse dragen de winkel over aan Lilian van Elteren en Jacques van Tichelt.
Ton Franken en Els Melisse dragen de winkel over aan Lilian van Elteren en Jacques van Tichelt. (Foto: nvt)

Malawi Shop neemt stokje over van Terre des Hommes

  Sport en Vereniging

ZUNDERT - Binnenkort gaan de deuren open van Malawi Shop: een nieuwe winkel op een bekende locatie van en voor tweedehandsspullen waarvan de opbrengst gaat naar een kinderproject in Malawi. De drijvende kracht achter het magazijn in de Veldstraat is Lilian van Elteren, moeder van Nicole. 


Eind vorig jaar leerde Zundert moeder en dochter kennen tijdens het zeer succesvolle liefdadigheidsproject Café Malawi. Er werd toen ruim 40.000 euro opgehaald voor het kinderhuis van Nicole in Malawi. Malawi Shop neemt het stokje over van Terre des Hommes, dat dit voorjaar noodgedwongen de deuren moest sluiten vanwege corona. Een sluiting zat er al langer aan te komen, vertelt Ton Franken, voorzitter van Terre des Hommes Zundert. “De corona-crisis heeft het wel versneld. Onze vrijwilligers behoren vanwege hun leeftijd bij de kwetsbare groep.” Pijn doet de gedwongen sluiting wel, zegt Els Melisse, die ruim dertig jaar de goede doelenwinkel bestierde. “Ik ben er best emotioneel onder, maar ik ben wel blij dat we nu een goede opvolger hebben. Het doel verandert niet: geld inzamelen voor kwetsbare kinderen in arme landen. Ik had het moeilijker gevonden als de winkel helemaal verdwenen was.” De overdracht van de winkel heeft inmiddels in goede harmonie plaatsgevonden. Ton Franken: “We waren het snel eens. Malawi Shop neemt de hele inventarisatie over.” Lilian van Elteren is dolgelukkig met de nieuwe kans. “We waren al langer op zoek naar een geschikte locatie om tweedehands spullen te verkopen. Dit is een geschenk uit de hemel. De massale steun vorig jaar van zoveel Zundertenaren heeft ons diep ontroerd. Wij hopen dat ze straks ook de weg naar onze winkel zullen vinden. Iedere euro gaat naar het ontwikkelingsproject van onze dochter. De corona-crisis raakt ook de kinderen in Malawi hard. Er is een groot tekort aan voedsel. We hopen dat we de kinderen dankzij de winkel nog meer kunnen helpen.”

Vrijwilligers welkom

Het magazijn zit nu nog propvol, maar na de opening kunnen er weer spullen gebracht worden.

De openingsdatum wordt nog bekend gemaakt. Ook vrijwilligers zijn meer dan welkom, benadrukt Lilian. De komende tijd wordt er hard gewerkt om MalawiShop corona-proof te maken.

Voor meer informatie over het kinderproject in Malawi: www. Afrianafoundation.org

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>