Wim en Peter Dictus geven een anderhalve meter sessie
Peter en Wim Dictus.
Peter en Wim Dictus. (Foto: Pieter Dictus)

Wim en Peter Dictus geven een anderhalve meter sessie

  Sport en Vereniging

ZUNDERT - Op zaterdag 29 augustus geven Wim en Peter Dictus op uitnodiging van Cultuur Landgoederen Zundert een anderhalve meter sessie met eerder en nooit gehoorde werkjes in de tuin van het van GoghHuis in Zundert. Aanvang 19.30 uur.


Wim en Peter groeiden op als het derde respectievelijk vierde kind in een rij van zes in het gezin van Jeanne Schellekens en Kees Dictus, kruidenier te Wernhout, recht tegenover de kerk. Er zat muziek in, zeker, van kinds af aan. De broers bestudeerden spelenderwijs het repertoire van De Four tak, Het Radi Ensemble, Corry & De Rekels, The Eagles, Neil Young, Simon & Garfunkel, Elvis Costello en eigenlijk alles wat op plaat was vastgelegd en dan niet eens in die volgorde. Wim leerde gitaar spelen, Peter liedjes maken. Van 1984 tot en met 1987 leidde dat tot hun enige bandje samen tot nu toe: Van Dikke & Zo.

Van Dikke & Zo

Van Dikke & Zo - ook met Agnes Kimmel en Jos Marcelissen - speelde een eigen repertoire van Zundertstalige muziek, geworteld in folk, kleinkunst en nederpop. De groep was in die vier jaar behoorlijk succesvol, met veel optredens door heel het land. Na enkele opnames in de legendarische Telstar-studio in Weert, eindigde de band waar Rowwen Hèze begon.

Anderhalve meter sessie

Wim en Peter gingen daarna artistiek gezien elk hun weg: Wim koos definitief voor de muziek, Peter vooral voor het theater. Samen spelen bleef beperkt tot een enkel incident. Een feestje hier, een toevalligheid daar.

Zo’n 35 jaar later herkennen de broers hun gelijkenis en pakken ze de draad op. Waar waren we ook al weer. Eens zien waar dat toe leidt. Binnenkort krijg je een idee. Een anderhalve meter sessie met eerder en nooit gehoorde werkjes.

Cultuur voor cultuur

Het optreden van Peter en Wim Dictus is één van de artistieke activiteiten die Cultuur Landgoederen dit jaar organiseert in het kader van ‘Cultuur voor cultuur’. Hiermee ondersteunt zij Zundertse cultuurmakers die door de Corona-crisis flink geraakt worden door hen een podium te bieden en hen te faciliteren.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop vanaf woensdag 19 augustus bij het van GoghHuis, Markt 26 in Zundert. Bestel je kaarten bij de kassa, telefonisch (076 5978590), of stuur een email naarbalie@vangoghhuis.com. De kaarten dienen vooraf afgehaald te worden (check van te voren de openingstijden van het vanGogHuis).

Info: www.cultuurlandgoederen.nl en www.wimdictus.nl en www.stationwankelmoed.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>