Trappistentrappers naderen het einde
Een beeld dat we in het winterseizoen nog vaak zullen zien.
Een beeld dat we in het winterseizoen nog vaak zullen zien. (Foto: Henk Vermeulen)

Trappistentrappers naderen het einde

  Sport en Vereniging

WERNHOUT - Het einde van het wegseizoen komt snel dichterbij. Een seizoen met een onverwachte wending, eentje om nooit te vergeten of om juist zo snel mogelijk te vergeten.


Zo een bewogen seizoen had echt niemand kunnen voorzien. Gelukkig konden we na de ‘intelligente lockdown’ nog een aantal mooie groepsritten rijden al was het soms passen en meten. Nog slechts drie ritten zijn we van het einde verwijderd, dan misschien nog onze afsluitende Koninginnenrit maar ook die zal ongetwijfeld anders dan anders zijn.

Zondagsritten
De ingekorte Kaplaarzenrit van de A groep was toch altijd nog goed voor 147 mooie kilometers met Woudrichem als verste punt. Of het nou aan de koude ochtend lag of aan de geplande kilometers, er stonden slechts 10 renners aan de start. Zoals wel vaker werd voor vertrek afgesproken deze zondag wat rustiger te rijden. Gewoonlijk zijn ze dat direct na de start alweer vergeten maar dit keer werd zowaar woord gehouden. De rit verliep zonder problemen op een lekke band in de finale na.

De B groep telde 25 man bij hun 107 km lange rit richting de Volkerak sluizen. Een mooie rit door de polders maar ook eentje met gevaren, het had er geregend en het wegdek was glad. Voor ze er erg in hadden lagen vier man op het asfalt en dat nog wel in een flauwe bocht. Twee van hen gingen de bus in, eentje voor behandeling naar de huisartsenpost en de andere met een kapotte fiets. Een groepje van vier, waaronder een geblesseerde, nam vervolgens de kortste weg naar huis. Al waren dit toevallig allemaal leden van de feestcommissie, veel feestelijks was er niet aan. De rest van de groep vervolgde de rit, met de schrik in de benen en zonder volgbus. En juist dan rijdt iemand lek en dat is niet leuk. Gelukkig was de volgbus van de C groep in de buurt en die schoot te hulp.

Over de C groep gesproken, die waren met 29 man, gesplitst in twee groepen want boven de 24 wordt er gesplitst. Het werd een rondje Zevenbergen van 95 km in een bedaard tempo. En net als vorige week een mooie rit zonder problemen of het moet die ene renner zijn geweest die zijn kilometertellertje verloor op de kasseien en achter de bus terug bij de groep werd gebracht.

De D groep vertrok met 20 personen voor een rondje rondom Breda. Eigenlijk was Dongen de bedoeling maar dan werd de rit wat te lang, het was nu al ruim 86 km. Alleen in Prinsenbeek dat de bus een blokje om moest rijden maar verder deden zich geen eigenaardigheden voor, een mooie rit dus.

Alle goede bedoelingen ten spijt is de Opstapgroep dit jaar niet in actie gekomen, ook niet hoeven komen, geen opstappers en weinig animo om in de opstapgroep te fietsen. Volgend jaar misschien beter.

MTB
Ook op de mountainbike viel er nog volop te genieten. Een groepje van vier reed zondag een creatieve rit naar de Jankenberg in Halsteren, ruim 85 kilometer over al dan niet verharde wegen. Een beeld dat we vanaf oktober ongetwijfelde nog vaak zullen terugzien nu de veldtoertochten niet doorgaan; kleine groepjes die een eigen rit rijden.

Programma
Zondag 13 september, A groep en B groep vertrekken om 8.30 uur bij café van T. De C en de D groep om 9.00 uur. Rituitzetters zoals op de lijst vermeld of onderling afspreken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>