Start nieuw seizoen van Scouting Rijsbergen
Bevers en Scouts die samen een spel spelen.
Bevers en Scouts die samen een spel spelen. (Foto: R. Franken)

Start nieuw seizoen van Scouting Rijsbergen

  Sport en Vereniging

RIJSBERGEN - Laat je uitdagen! Nu de vakantie weer voorbij is staan bij Scouting Rijsbergen de zaterdagen weer bol van uitdagende en leerzame activiteiten. Afgelopen zaterdag zijn de bijeenkomsten weer begonnen.


Voor iedereen is er een uitdaging bij Scouting of je nu jong of oud bent, een jongen of een meisje. Iedereen kan meedoen aan het Scoutingspel. Al vanaf 4 jaar ben je welkom bij Scouting Rijsbergen. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind of de jongere.

4-7 jaar: Bevers: De leden van 5 tot 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bevers doen samen leuke activiteiten in de natuur. Ze spelen in het fantasiedorp Hotsjietonia en doen spelletjes met Rozemarijn, Bas Bos en Sterre Stroom en de andere bewoners van het dorp.
7-11 jaar: welpen: Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen spelen in het Jungleboek- thema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal uit de film/boek. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven welpen de spannendste avonturen in de jungle.
11-15 jaar: Scouts: Leden van Scouting die 11 tot 15 jaar oud zijn, heten scouts. Ze gaan kamperen, klimmen, vlotvaren, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur, en ontdekken de wereld om zich heen. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid.
15-18 jaar: Explorers: Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Explorers organiseren hun eigen activiteiten in binnen- en buitenland en gaan bijvoorbeeld kanoën in de Ardennen of op kamp in Tsjechie. Deze speltak is dan ook zeer zelfstandig en leert goed om te gaan met verantwoordelijkheden.
18 jaar of ouder: Plusscouts: Jongeren van 18 jaar en ouder zijn bij Scouting Plusscouts. Plusscouts hebben een duidelijke eigen inbreng en zijn zeer zelfstandig. Zij organiseren hun eigen kampen en activiteiten en hebben ook de mogelijkheid door te groeien naar vrijwilliger.


Lijkt het je leuk om eens mee te komen doen kijk dan even op onze website www.scoutingrijsbergen.nl en neem gerust contact op!

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>