Wielerdorp Rijsbergen zamelt 10.000 euro in
De renners van Wielerdorp overhandigen de cheque. FOTO WIELERDORP RIJSBERGEN
De renners van Wielerdorp overhandigen de cheque. FOTO WIELERDORP RIJSBERGEN (Foto: Wielerdorp Rijsbergen)

Wielerdorp Rijsbergen zamelt 10.000 euro in

  Sport en Vereniging

RIJSBERGEN - Ruud van der Meijden voltooide maandag 7 september een fietstocht van duizend kilometer, kriskras door Nederland. Hij finishte in Maastricht. Van der Meijden zamelde er geld mee in voor wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Dat wordt verricht door de Boxtelse wetenschapper Rogier Veltrop, die sinds vijf jaar een donorhart heeft.Veltrop is er in geslaagd bloedcellen te veranderen in stamcellen. Hiervan maakt hij vervolgens kloppende hartcellen. Deze nieuwe hartcellen kunnen kapotte en zieke delen van het hart vervangen. Voor zijn onderzoek heeft de wetenschapper, verbonden aan de Universiteit van Maastricht, apparatuur en materialen nodig ter waarde van 100.000 euro.
Een delegatie van Wielerdorp Rijsbergen en wethouder Twan Zophi hebben maandag Ruud ondersteunt bij zijn laatste rit van Boxtel naar Maastricht. Er is een cheque overhandigd van €10.000 voor dit goede doel, een bedrag wat ingezameld via een crowdfundingacties vanuit fundraiser Ruud van der Meijden en Wielerdorp Rijsbergen, een heel mooi resultaat.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>