Het podium bij de categorie 50+ van vorig jaar met rechts (derde) Johan Pemen uit Rijsbergen. FOTO BWF
Het podium bij de categorie 50+ van vorig jaar met rechts (derde) Johan Pemen uit Rijsbergen. FOTO BWF (Foto: Bron: fotograaf BWF)

Toch nog een BWF openings- en sluitingskoers

  Sport en Vereniging

ZUNDERT - Lang zag het er naar uit dat er dit jaar geen enkele koers onder de vlag van de Brabantse Wieler Federatie (BWF) verreden zou worden.


De BWF had zich hun jubileumjaar met tal van geplande jubileumactiviteiten heel anders voorgesteld. Feestelijk en vooral met veel sportieve wielerstrijden in tal van Brabantse dorpen en steden. Er stond zelfs een jubileumklassieker op de wedstrijdkalender.

Corona grote spelbreker

Met het vooruitzicht dat er pas op 1 september eventueel verlichting van de coronamaatregelen plaats zou vinden, werd heel de wedstrijdkalender van het jubileumjaar 2020 verplaatst naar 2021. Met tegenzin werd dit besluit tijdens de (eerste) coronapiek door het bestuur van de BWF, onder voorzitterschap van Rijsbergenaar Rene Haast, genomen. Alles veranderde toen de corona op zijn retour leek en de regering het coronabeleid van de zomer versoepelde. Buitensporten werd weer mogelijk, althans met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Nationaal en internationaal werden voorzichtig de eerste koersen weer op een wielerkalender geplaatst. Het was kort dag, maar de insteek van het BWF-bestuur was om ook als BWF nog met een kalender voor de laatste maanden van het jaar te komen. In samenwerking met de bij de BWF aangesloten wedstrijdorganisatoren, wilde de BWF tot een klassement over meerdere wedstrijden komen. Wedstrijden die allemaal in de periode september en oktober verreden zouden worden. Een soort verlate zomercompetitie met eindklassement.

Competitie afgeslankt tot één wedstrijd

Optimistisch werd nog gedacht aan een competitie over 6 tot 8 wedstrijden. Door problemen met de vergunningverlening, problemen met de beschikbaarheid van parcoursen en vrijwilligers en ook omdat bepaalde organisatoren om verschillende redenen afhaakten, bleef er uiteindelijk maar één wedstrijd over om het jaar mee te openen en gelijktijdig af te sluiten. De openings- en sluitingskoers van de BWF in 2020 wordt om die reden de BWF-ronde van Borteldonk (Nispen). Een unieke gebeurtenis in de 50-jarige geschiedenis van de BWF. Het zal zeker een heel bijzondere wedstrijd worden op het zware 4,4 kilometer lange parcours. Veel BWF-renners hebben nog geen wedstrijden in de benen en anderen hebben juist weer hard getraind om bij andere bonden, zoals in Zeeland bij de TMZ, hun wedstrijdjes mee te kunnen draaien. De BWF-ronde van Borteldonk wordt op zondag 20 september verreden. De start en finish is gelegen aan de Zonnelandstraat in Nispen. De categorie 50+ vertrekt voor hun wedstrijd over 50 kilometer om half elf, de categorie 50- vertrekt precies op de middag voor een wedstrijd over dezelfde afstand en als laatste categorie rijden de amateurs om half twee hun wedstrijd over 60 kilometer. De door corona geplaagde BWF hoopt dat veel renners en publiek hun weg naar Borteldonk weten te vinden om van deze unieke openings- en sluitingswedstrijd, met respect voor de geldende corona-maatregelen, een echt wielerfeestje te maken.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief