Een bijzonder 'Corso' voor Repelsteeltjes
<p>Een foto uit de voorstelling Corso.&nbsp;</p>

Een foto uit de voorstelling Corso. 

(Foto: Repelsteeltjes)

Een bijzonder 'Corso' voor Repelsteeltjes

  Sport en Vereniging

ZUNDERT - Het is inmiddels meer dan een week na het speelweekend van Repelsteeltjes’ voorstelling “Corso”. Deze voorstelling, geïnspireerd op het Zunderts corso, werd na uitstel in april uiteindelijk toch gespeeld op 25, 26 en 27 september. De spelers stonden eindelijk in de welverdiende spotlights!


Normaliter speelt de jongerentheaterclub in het voorjaar, maar door corona moest het bestuur besluiten om de voorstellingen uit te stellen. Lange tijd was de situatie onzeker, maar op 3 juli kon voorzichtig weer begonnen worden met wekelijkse spel- en dansrepetities en later ook weer met zang. Meteen werd gekeken naar de mogelijkheden voor een speellocatie. Die werd al snel gevonden bij Buurtschap Poteind. Zowel team productie als het creatief team had een nieuwe uitdaging met het regelen van deze voorstelling in coronatijd. Want wat doe je bijvoorbeeld als er een speler (mogelijk) corona heeft? Wat zijn precies de richtlijnen.. en tja wat doen we als die veranderen? Er lagen meerdere opties op tafel om de voorstelling aan publiek te kunnen laten zien. “Je doel is toch om de Repels een voorstelling te laten spelen”, aldus voorzitter Joris Jochems. Tot de laatste dag werd er rekening gehouden met diverse scenario’s die er alsnog voor konden zorgen dat de voorstelling niet of niet zoals bedoeld door kon gaan. Ondanks dat er veel bij kwam kijken, was het juist in deze tijd fijn om samen toe te werken naar een voorstelling.

Saamhorigheidsgevoel

Het saamhorigheidsgevoel werd tijdens het speelweekend alleen maar sterker. Spelers, creatief team, vrijwilligers, partners en bestuur maakten er ondanks de beperkende maatregelen een onvergetelijke voorstelling van voor zowel henzelf als voor publiek. Veel bezoekers gaven aan dat zij door de voorstelling toch nog een corsogevoel hadden in een ‘corsoloos’ jaar. De voorzitter zegt dan ook “enorm trots” te zijn op alle betrokkenen.

Voorzichtig vooruitkijken

Normaal gezien heeft Repelsteeltjes in een oneven jaar een zogenaamd tussenjaar, een jaar waarin geen grote productie getoond wordt. Wel zijn er al plannen om in 2021 een serie theaterworkshops aan te bieden en zou er in september weer met een nieuwe productie gestart worden voor het jaar daarna. Op dit moment hangt het helemaal af van de situatie rondom het coronavirus.

Kijk voor het laatste nieuws op de website repelsteeltjes.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;