Trappistentrappers weer aangewezen op soloritten
<p>Sommige dingen mogen niet ongemerkt voorbij gaan. FOTO WIL KUSTERMANS</p>

Sommige dingen mogen niet ongemerkt voorbij gaan. FOTO WIL KUSTERMANS

(Foto: Wil Kustermans)

Trappistentrappers weer aangewezen op soloritten

  Sport en Vereniging

WERNHOUT - Je weet dat het er aan zit te komen en als het dan zover is valt het toch een beetje tegen. Voor de tweede keer is het fietsseizoen voor onze club abrupt tot stilstand gekomen.


Geen groepsritten meer en ook alle activiteiten die op korte termijn in de planning zaten zijn per direct afgelast. De hoop dat we op een later tijdstip nog iets kunnen inhalen wordt met de dag kleiner.

Corona slaat weer meedogenloos toe.

Zondagsritten
Onze fietstochtjes op zondag kunnen we niet missen, dan maar alleen of in een klein groepje.

Vele tientallen Trappistentrappers hebben de fiets gepakt en zijn er op uit getrokken. Op de weg, of in het bos, alles was goed op deze rustige herfst zondagochtend.

Het was wel behoorlijk druk in de bossen en eerlijk gezegd zijn fietsers dan niet de meest graag geziene gasten. Maar met een beetje wederzijds begrip komen we al een heel eind.

Er zijn in onze omgeving ook hele mooie en uitdagende mountainbike parcoursen waar wij als fietsers wel vrij baan hebben.

Op de weg werden ook vele kilometers gemaakt, solo maar niet alleen. Met zo weinig wind waren alle richtingen prima om te doen behalve België natuurlijk, fietsen in België valt niet echt onder noodzakelijke reizen. Je moet er ook niet aan denken om als Nederlander in Coronatijd na een fietsaccidentje in een Belgisch ziekenhuis terecht te komen, ook daar hebben ze wel wat beters te doen.

Pakken
Ondanks de vele negatieve berichten en maatregelen gaan we natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. Er zitten ook positieve kanten aan deze situatie, we hebben nu bijvoorbeeld volop tijd om de Vuelta (ronde van Spanje) te volgen, drie weken thuis voor de buis.

Programma
Over het programma kunnen we kort zijn, er is voorlopig geen programma meer om te volgen.

We rijden zondags best maar allemaal ons eigen rondje volgens RIVM voorschriften.

De enige uitzondering hierop zijn onze Trappertjes, die mogen wel in hun groepje blijven fietsen.

Maar ook café van T is gesloten dus helaas géén warme chocolade melk meer na afloop.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;