Groep voor groep op bezoek
Groep voor groep op bezoek Foto: Sinterklaas comité Rijsbergen

Rijsbergse kinderen bezoeken Sint in het Pietenhuis

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Dit jaar geen pietendisco, geen intocht, geen huifkar door de Rijsbergse straten, maar de pastorie werd omgetoverd tot pietenhuis. Een heuse werkkamer werd ingericht met pakjes, appeltjes van oranje, snoepgoed, telefoon, chocoladeletters en slingers. De pastoor heeft de sleutels van de pastorie persoonlijk overhandigd aan de Sint. De vlaggen gingen uit en de rode loper werd uitgerold.

Na lang wachten was het 25 en 26 november dan eindelijk zover. De kinderen van de groepen 1 t/m 5 van de St. Bavoschool en de kinderen van Kinderdagverblijf De Plaetse mochten op bezoek bij de Sint in zijn werkkamer. Voor de gelegenheid heeft hij enkele nachtjes geslapen in het pietenhuis.

Vragen stellen

Tijdens het bezoek aan Sint en Piet mochten kinderen vragen stellen. Waar is Ozosnel? Hoe klimmen de pieten op het dak? Hoe oud bent u? Hoe kan ik later Piet worden? Nadat alle vragen waren beantwoord, demonstreerde Piet vakkundig hoe hij door de dakgoten loopt. En toen mochten de juffen en meneer Jac antwoord geven op de vraag wanneer Sinterklaas nu echt jarig is. Dat bleek nog een pittige vraag.

Sinterklaasliedjes

Natuurlijk werden er ook sinterklaasliedjes gezongen en werden alle kinderen persoonlijk door sinterklaas voorgelezen. De Sint vertelde wat hij doet met alle schitterende tekeningen en knutselwerkjes die de kinderen in de speciale brievenbus bij het pietenhuis hebben gestopt. Deze heeft hij opgehangen in zijn werkkamer en op zijn slaapkamer, zo wordt hij elke dag vrolijk wakker!

Snoepgoed

Bij vertrek hebben alle kinderen een goed gevulde zak met pepernoten en snoepgoed ontvangen. Wel moesten de kinderen daarbij beloven dat ze deze thuis pas zouden openmaken en na het opeten…… tandenpoetsen natuurlijk!

Sinterklaas beloofde de kinderen om donderdag 3 december nog eens op bezoek te komen bij het IKC De Plaetse, waarna Piet de kinderen uitzwaaide.

Afbeelding
Tekeningen voor Sint en Piet uit de speciale brievenbus
Sven samen op de foto met Piet
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief