<p>Mevrouw Stoffelen aan het wandelen samen met Buurtsportcoach Menno.</p>

Mevrouw Stoffelen aan het wandelen samen met Buurtsportcoach Menno.

(Foto: Gitte Hommel)

Wandeling door de buurt met mevrouw Stoffelen

  Sport en Vereniging

ZUNDERT - De beweegcoaches van Buurtsportcoach Zundert zagen dat mensen minder bewogen. Daarom startten ze met Wandeling door de buurt. Mevrouw Stoffelen komt sindsdien wekelijks met beweegcoach Menno in beweging. Samen maken ze een ommetje door de wijk. Ze vertellen erover.


Menno: “Veel sport- en beweegactiviteiten liggen stil. Maar juist in deze uitzonderlijke situatie, waarin we zo veel mogelijk thuis moeten blijven, is het van groot belang om voldoende te bewegen. Mensen zijn minder samen en daardoor ligt er bij een bepaalde doelgroep eenzaamheid op de loer. Daar staken we een stokje voor. Zo ontstond wandeling door de buurt. Een activiteit, lekker in de buitenlucht die op gepaste afstand toch mensen in beweging brengt. Het is een groot succes, zo ondervindt ook mevrouw Stoffelen.

Meer beweging, minder stijf
“Ik kreeg een flyer in de brievenbus om samen met de beweegcoaches te wandelen. Dat kwam goed uit, want ik was sinds Kerstmis niet meer buiten geweest. We hebben nu een paar keer samen gewandeld en het bevalt me goed. Ik vind het lopen erg fijn en ik kom daardoor weer lekker buiten. Ook komen we wel eens mensen tegen en maken we een praatje.” Mevrouw Stoffelen durft niet alleen te wandelen doordat de zenuwen in haar voeten versleten zijn. Dat maakt haar bang om te vallen. “Het is mijn droom om weer zelfstandig te wandelen. Dat zou zo fijn zijn. Vroeger liep ik samen met een vriendin, maar ik kreeg meer en meer last van mijn zenuwen. Toen kwam deze coronaperiode en toen kwam er niks meer van. Nu ik samen met beweegcoach Menno meer beweeg voel ik me minder stijf en bovendien is wandelen hartstikke gezond.”

Wandel mee
Het is daarom ook haar tip voor anderen: “Neem contact op met de beweegcoaches van Buurtsportcoach Zundert om ook in beweging te komen.” Dat kan via info@buurtsportcoachzundert.nl of bel 06-21381955. Wij kijken dan samen naar een geschikt moment.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief