KinderzwerfboekStation aan de Pastoor Bielarsstraat.
KinderzwerfboekStation aan de Pastoor Bielarsstraat. Foto: Evelien Stolk

Zwerfboekstation in Wernhout geopend

Sport en vereniging

WERNHOUT - Bij de Sint Jozefschool in Wernhout is tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek een KinderzwerfboekStation geopend. Hier kunnen de kinderen uit de gemeente Zundert en omstreken terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Handige handen

Met behulp van een bouwtekening en de handige handen van meneer Rini staat er een prachtige zwerfboekenkast bij de ingang aan de Pastoor Bielarsstraat. De kast is inmiddels gevuld met mooie, verschillende leesboeken. Die staan te wachten om gelezen te worden!

Alle kinderen moeten kunnen lezen!

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken
worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven en zamel boeken in.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief