Prominente deelnemers in de tocht van 2021
Prominente deelnemers in de tocht van 2021 Foto: Jacqueline Verschuer en Marieke Hanegraaf

Tweede editie mtb/graveltocht Sporting Oekel

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Na een succesvol verlopen eerste mtb/graveltocht in 2021 organiseert WV Sporting Oekel dit jaar op zondag 18 september voor de tweede keer een mtb/graveltocht. Het parcours is uitgezet in de bosrijke omgeving rond Rijsbergen en voert hoofdzakelijk over natuurgebieden van Het Brabantse Landschap. Wielervereniging Sporting Oekel waardeert de medewerking van Het Brabantse Landschap. Onze natuur is kwetsbaar en vorig jaar is gebleken dat onze deelnemers respectvol zijn omgegaan met het parcours.  

Er is een afstand van 35 km en een afstand van 50 km. De tocht is voor iedereen toegankelijk en heeft een recreatief karakter. Het parcours is voor 80% onverhard en gaat ook over gravelpaden. Het is verrassend om te ontdekken hoe mooi het buitengebied van Rijsbergen is. 

Dit jaar is het parcours uitgebreid met een extra lus. 

De keuze om wat vroeger in het veldritseizoen te organiseren is Wielervereniging Sporting Oekel vorig jaar goed bevallen en ook de deelnemers hebben hier positief op gereageerd. 

Het vertrek van de tocht is bij Connies Café aan de Kruispad 16 te Rijsbergen tussen 8.00 uur en 10.30 uur. Inschrijving kan vooraf digitaal via de website van Sporting Oekel (https://www.sportingoekel.nl of rechtstreeks via www.inschrijven.nl). De digitale inschrijving maakt het mogelijk om vooraf en na de tocht te communiceren met de deelnemers en voorkomt daarnaast opstopping bij de start. 

Het deelnemersveld in 2021 bestond hoofdzakelijk uit deelnemers uit de directe omgeving. Dat heeft er toe bijgedragen dat er besloten is om een tweede editie te organiseren. De doelstelling van WV Sporting Oekel is om een bijdrage te kunnen leveren aan de regionale wielersport. Het doel van onze mtb/graveltocht is niet om een landelijke uitstraling te krijgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief