Merel van Egmond op UB voor team NL
Merel van Egmond op UB voor team NL Foto: Jouke Boerma

Deelname Merel van Egmond aan EK Horsebackarchery

Sport en vereniging

WERNHOUT - Van 20 t/m 25 september nam de Wernhoutse Merel Madelief van Egmond (18) met het Nederlandse Team deel aan de Europese Kampioenschappen Horsebackarchery in Gauchoux, Frankrijk. Voor Merel een internationaal debuut in deze gecombineerde sport van boogschieten en paardrijden. 

NL-teamgenoot Siem Budding werd hierbij individueel maar liefst tweemaal Europees kampioen; zowel bij de young riders als overall. Derde teamlid Kimo den Braber mistte op een haar na de finale. Met het Nederlandse team behaalden ze de 7e plaats.

Internationeel debuut

Voor Merel was het een vrij plotseling internationaal debuut. Enkele jaren geleden maakte ze voor het eerst kennis met deze combinatie van haar twee favoriete sporten. Sindsdien heeft ze clinics en trainingen gevolgd bij o.a. de Hongaar Christoph Némethy en de Zweed Emil Eriksson, enkelen van de grootsten in Europa. Sinds kort traint ze bij haar talentvolle teamgenoot Siem Budding. Merel: “In vergelijking met Frankrijk, Hongarije of Zweden staat horsebackarchery in Nederland nog aan de start. Het is een eer dat ik ben meegevraagd met het Nederlandse Team, aangezien ik vergeleken met de rest nog maar erg weinig kilometers in de benen heb”.


Kunst apart

In haar eigen boogschietdiscipline hoort Merel sinds jaren bij de wereldtop, ook paardrijden is haar tweede natuur. Merel lacht: “Horsebackarchery is echt wel weer een kunst apart, er komen heel andere behendigheden, technieken en snelheden bij kijken. Hier ben ik dan ook echt nog een absolute beginner in, in vergelijking met al die grote namen op zo’n kampioenschap. Ik ben de rest dan ook heel erg dankbaar voor deze geweldige ervaring en kans. Ik ben kapot maar heb mijn eigen doelen gehaald, veel grootheden ontmoet, een ontzettend leuke tijd gehad en vooral weer heel veel geleerd. Er is ook nog zo enorm veel te leren van Siem, ik heb daar echt ontzettend veel zin in. Wat is dit leuk”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief