De Speer van Rijsbergen.
De Speer van Rijsbergen. (Foto: Sandra Smits/Marieke Hanegraaf )

De Speer van Rijsbergen afgelast vanwege coronavirus: 'We willen niet afwachten'

  Sport

RIJSBERGEN - De organisatie van 'De Speer van Rijsbergen' heeft besloten om de toertocht dit jaar niet door te laten gaan in verband met het coronavirus. De tocht zou dit jaar op zondag 7 juni plaatsvinden. 


Vooralsnog mogen alle evenementen tot en met 6 april niet doorgaan. Echter is de organisatie zich ervan bewust dat de situatie in Nederland wellicht langer zal aanhouden. Daarom wachten zij niet af en is er besloten 'De Speer van Rijsbergen' dit jaar niet door te laten gaan. "Vorig jaar deden er in totaal meer dan 1.400 toerrijders mee aan de diverse routes. Ook helpen er ruim 200 vrijwilligers mee aan het evenement. Met pijn in ons hart hebben we de beslissing genomen, maar de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers is op dit moment het belangrijkste."

In het persbericht bedankt de organisatie de sponsoren voor hun financiële toezegging aan de Speer. Ook bedanken zij hardwerkende vrijwilligers en de ingeschreven deelnemers. De organisatie zorgt dat aan hen het geld teruggestort wordt. 

Een nieuwe datum wordt dit jaar niet meer geprikt. "Maar we gaan voor een mooie toertocht in 2021. We zullen dan wederom mooie routes voor onze deelnemers uitstippelen en gaan er ook dan één groot fietsfeest van maken. Voor nu wensen wij iedereen sterkte toe in deze periode. Zorg goed voor jezelf!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES