Wandel mee met één van de excursies.
Wandel mee met één van de excursies. Foto: Rene Koster

Wandelen met Natuurmonumenten op Oude Buisse Heide

Sport en vereniging

ACHTMAAL - Op zondag 22 mei zijn diverse excursies op de Oude Buisse Heide in Achtmaal. Op dit prachtige landgoed organiseert Natuurmonumenten een workshop gedichten maken en een voorjaarswandeling waarin men een inkijkje krijgt in de rijke (cultuur) historische waarden van dit prachtige landgoed. De reptielen en eetbare planten safari is inmiddels uitverkocht.

Natuurmonumenten wil de komende periode meerdere dagen gaan organiseren waarin een speciaal gebied centraal staat. Op zondag 22 mei is het de beurt aan onze parel de Oude Buisse Heide. Gedurende deze dag zijn er verschillende activiteiten georganiseerd.  Inschrijven kan via de website; er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Workshop gedichten maken met Monique Smit

De natuur nodigt uit tot bespiegeling en verwondering. Henriëtte Roland Holst, één van de belangrijkste dichters uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis, was graag in de natuur bij Zundert.  Lyrisch schreef zij over de bloemen en het groen langs haar pad. Natuurmonumenten nodigt je uit om in haar voetsporen te treden. Tijdens een poëziewandeling ga je zelf ontdekken wat de natuur met je doet. Aan de hand van speelse schrijfopdrachten van Monique Smit, docent creatief schrijven bij de Nieuwe Veste in Breda, wandel je de gedichtenroute op de Oude Buisse Heide en schrijf je over wat je ziet en voelt. Schrijfervaring is niet nodig; het is leuk voor jong en oud! Zondag 22 mei van 10.00 tot 12.00 uur.

Voorjaarswandeling Oude Buisse Heide

Het landgoed de Oude Buisse Heide is juist in het latere voorjaar adembenemend mooi. Bomen staan in blad, vogels zingen het hoogste lied. Waar eens een uitgestrekt veenmoeras lag, zie je nu heide, bos, akkers en weilanden met houtwallen. In de nabije buurt zijn veldslagen uitgevochten en hele veengebieden zijn ontgonnen. De landhuizen en lieflijke theekoepels zorgen voor een statig tintje. De gids van Natuurmonumenten kent het gebied als geen ander. Zondag 22 mei van 9.30 tot 12.00 uur.

Wie mee wil doen, kan zich nu al opgeven. Voor meer info, kijk op de agenda van www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/oude-buisse-heide.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief