Begeleider Joop in een van de magazijnen van de Bloksjop.
Begeleider Joop in een van de magazijnen van de Bloksjop. Foto: Britta Janssen

Bloksjop bedient de hele wereld met Lego

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Een wens bij de Bloksjop in Goes is een museum beginnen op de zolder. Ze hebben namelijk ontzettend veel nieuwe en tweedehands Lego te koop, maar ook oude en andere bijzondere Lego om te laten zien. “Zoals houten Lego, waarmee het allemaal begon”, vertelt begeleider Joop.

Het gaat goed met de Bloksjop, die sinds kort weer van maandag tot en met vrijdag geopend is voor bezoekers. Via de webshop verkopen ze Lego aan klanten over de hele wereld en de steentjes worden regelmatig met kilo’s tegelijk aangeboden aan de deur door mensen die ervanaf willen. Dan komt een nauwkeurig en efficiënt proces van beoordelen, schoonmaken, sorteren, inpakken, opslaan, meermaals controleren en documenteren op gang. “Ieder type steentje heeft een naam en die vind je hier in dozen op alfabetische volgorde”, legt Joop uit. 

Overal is over nagedacht, van de in- en verkoopprijzen tot het digitaal volgen van de bezorging. Er is zelfs een fotohoek om studiofoto’s te maken voor op de verpakking als de originele Lego-doos niet meer gebruikt kan worden. Donderdag beleefden de medewerkers een mijlpaal: een record-order door één persoon à 750 euro. “Een bestelling van acht pagina’s aan bricks en plates“, vertelt medewerkster Barbara over de hoeveelheid blokjes en platte steentjes. Gelukkig hoefde ze die niet allemaal in haar eentje bij elkaar te zoeken. “Ik vind het wel een mooie uitdaging om al die soorten Lego te vinden. Het is hier één grote speeltuin. En waar al die bestellingen naartoe gaan in de wereld...”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief