Jarno Zwemer (links) en Hilbert Faasse.
Jarno Zwemer (links) en Hilbert Faasse. Foto: Erica van Strien

Peet ICT: Deskundig en bepaald niet doorsnee

Door: Erica van Strien Algemeen

KAMPERLAND - Peet ICT in Kamperland valt op door een niet bepaald doorsnee aanpak en presentatie. “We zijn een stelletje vakidioten”, zegt Jarno Zwemer, accountmanager new business. “Iedere collega die hier wordt aangenomen komt hier niet werken voor het snelle geld, maar kiest voor de ongeschreven wet van samenwerking, passie en inzet. Vaak voelen we ons een vriendengroep die onder uitdagingen samen de schouders zet. Maar dan wel een professionele vriendengroep”, grijnst hij.

Peet ICT is gehuisvest in een verzamelgebouw in de Noordstraat dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. “De sloop wordt steeds uitgesteld”, zegt technisch directeur Hilbert Faasse. “Intussen oriënteren we ons rustig verder. Bij het zoeken naar een andere locatie houden we rekening met onze klanten en met waar ons personeel vandaan moet komen. De meesten wonen in de Zak van Beveland.” Jarno Zwemer vult aan: “De mensen die hier op de werkvloer het werk doen, dat zijn onze nerds. Die gaan hier weg en ‘s avonds thuis weer achter een pc zitten en worden daar heel blij van. En dat zijn wel de mensen die je achter je pc wil hebben als het fout gaat. Dat is ons menselijk kapitaal en daar drijft het bedrijf op.”

Planbare ICT

Peet ICT zet in op planbare ICT. “Daarmee bedoelen we dat onze klanten, het mkb, kunnen rekenen op een gedegen advies, een meerjarenplan en volledig beheer, van firewall tot printerpark”, zegt Jarno. “We hebben de technologie en de investeringen gedaan om te kunnen monitoren wat er met een pc gebeurt, of bepaalde processen bijsturing vragen, of er preventief aanpassingen voor een soepele voortgang gedaan moeten worden. Bedrijven die investeren in nieuwe pc’s bereiden we voor op de toekomst. We weten dat een pc na 5 jaar financieel is afgeschreven. We maken een meerjarenplan om de klanten te vertellen hoe wij ervoor kunnen zorgen dat de ICT hen gaat helpen en ook daarna probleemloos blijft functioneren. We kunnen alles op afstand monitoren, maar de Zeeuwse manier van ondernemen is toch ‘maak het persoonlijk en ga langs’. Daarop zijn onze collega’s getraind, verder kijken dan alleen hun eigen focus. Daarbij zorgen wij ervoor dat de klant niet van het kastje naar de muur gestuurd wordt, wij nemen hen alles uit handen. Zo zorgen wij voor de communicatie tussen de softwareleveranciers, de ICT afdeling en de klant. Het faciliteren hiervan ervaren onze klanten als enorme service.”

Alles aanpakken

Hilbert is samen met commercieel directeur Lionel Peet verantwoordelijk voor de koers van Peet ICT. “We hebben niet de ambitie om het grootste bedrijf van Zeeland te worden, maar wel het beste bedrijf. Uiteindelijk hopen we in de positie te zijn dat we de beste ICT speler in Zuidwest Nederland zijn.” Jarno: “We willen het beeld keren dat de ICT wereld kostbare gebakken lucht verkoopt. Een voorbeeld: Een bedrijf adviseren wij door de bedrijfsrisico’s in beeld te brengen en vanuit dat inzicht hiervoor een plan te maken. Een encryptie virus kan het gehele bedrijf plat leggen. Door het inzichtelijk te maken kunnen we voorrekenen wat de kosten zijn om de risico’s voor de bedrijfsvoering uit te sluiten. Dat levert bijvoorbeeld een advies op om een firewall te plaatsen.”

Vacatures

Peet ICT heeft regelmatig vacatures, maar plaatst die niet op de website. “Dat is een bewuste keuze”, zegt Hilbert. “Er zijn heel veel IT-ers. Maar de IT-ers die beschikken over de mentaliteit die hier heerst, zijn zeldzaam. Potentie, de manier waarop ze denken is voor ons belangrijker dan de ervaring.”
Jarno geeft een praktijkvoorbeeld. “Mijn dag is pas klaar als mijn werk klaar is. Als ik dan ‘s avonds nog even door moet werken om een offerte uit te brengen, dan doe ik dat. We zien dat nu aan onze 18-jarige Tom, die weet van aanpakken en loopt het vuur uit zijn sloffen. Nu heeft hij maat 47, dus dat doet er wel toe, haha. Je leert gaandeweg genoeg, maar de houding, het werk zien, eager zijn, dát is waar wij op selecteren. Om uit te leggen wie we wél zoeken leg ik dus meestal uit wat we niet zoeken.”

PASPOORTEN:

Naam: Hilbert Faasse, (39)

Woonplaats: Arnemuiden

Burgerlijke staat: Single

Opleiding: Mbo technische informatica

Hobby: ICT


Naam: Jarno Zwemer, (35)

Woonplaats: Oudelande

Burgerlijke staat: Samenwonend

Opleiding: ROC grafisch webdesign/
applicatietechniek

Hobby’s: Vissen, auto’s, gezinBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief