Afbeelding

Ook ‘Hosternokke’ uit Wemeldinge dweilt erop los in Hansweert

Door: Jeppe Rottier Algemeen

HANSWEERT/WEMELDINGE - Een van de vaste namen op het dweilbandfestival in Hansweert, dat zondag plaatsvond, is ‘Hosternokke’ uit Wemeldinge. Al sinds de tiende editie van het festival in 2010 (zie foto) speelt de band met veel plezier op het Hansweertse festival. Met een divers repertoire van ‘Oh, Oh, Den Haag’ tot ‘Suzanne’ en ‘Radar Love’ verassen ze het publiek en maken ze er bovenal graag een goed feestje van. 

De Wemeldingse muziekvereniging OKK had lange tijd een dweilband die langzaam maar zeker verdween, tot Wouter Everse een aantal jaar geleden begon met de dweilband nieuw leven in te blazen. Met een nieuwe naam, ‘HosternOKKe’ ontstond een nieuwe band. ‘’We houden wel van de Zeeuwse inslag bij OKK en tevens komt de naam van de vereniging er natuurlijk in terug’’, lacht Everse. 

Verrassingsfeestjes 

De eerste aanvragen voor verrassingsfeestjes en andere optredens stroomden binnen en de dweilers konden al snel aan de slag. Zo speelt de band vaak tijdens de Kapelse en Wemeldingse avondvierdaagse en speelden ze al eens bij Ride for the Roses. ‘’We vinden vooral die verrassingsfeestjes erg leuk om te doen. Dat je om de hoek moet wachten en afspreken wanneer je iemand, die jarig is of iets anders viert, gaat verrassen.’’ Naast dat is ook het jaarlijkse dweilbandfestival een favoriet. ‘’Het is een heel gezellige dag en de finale, waarbij we met alle dweilbands samen spelen, is altijd fantastisch!’’Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief