Forra Beeke en Jooske Crucq.
Forra Beeke en Jooske Crucq. Archieffoto: Coby Weijers

Kerstengelen verspreiden weer licht en warmte in Rilland

Door: Jeppe Rottier Algemeen

RILLAND - Het is december en dat betekent: veel winterse (kerst)activiteiten. Door de hele gemeenten Kapelle en Reimerswaal wordt van alles georganiseerd om de decemberdagen nog gezelliger te maken. 

Net als voorgaande jaren dragen ook Forra Beeke en Jooske Crucq uit Rilland bij aan de kerstgedachte. Met hun anonieme kerstengelenactie laten inwoners aan elkaar weten dat er aan ze gedacht wordt of dat ze elkaar waarderen. ‘’Iedereen die dat wil, kan iemand bij ons aanmelden die wel een steuntje in de rug of blijk van waardering kan gebruiken’’, zegt Crucq. ‘’De engel, die zelf iets passends bedenkt voor de ontvanger, blijft anoniem. Maar als wij bijvoorbeeld een bericht krijgen van de ontvanger delen we dat natuurlijk wel met de engel. Dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen.’’ Dit jaar worden ongeveer dertig mensen verrast met iets bij de deur of in de brievenbus, veel daarvan zijn nieuwe adressen. ‘’Het is leuk om te zien dat de mensen in Rilland naar elkaar omkijken en zien wie er wel een schouderklopje of extra waardering kan gebruiken.’’

Kerstmarkt

Naast de kerstengelenactie is er dankzij de recent opgerichte ‘evenementenbron’ dit jaar ook weer een kerstmarkt in Rilland. Op 10 december zijn er in de Levensbron onder andere een rad van avontuur, boekenmarkt, houtsnijwerk en kerststukjes te vinden. Een derde van de opbrengst van de markt gaat naar Stichting Ambulance Wens.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief