Het kerstdorp.
Het kerstdorp. Foto: Anoeska Gijzel

Kerstdorp in Rillandse vensterbank

Algemeen

RILLAND - Ruim twee weken is hij ermee bezig: het opbouwen van zijn kerstdorp, met de vele huisjes, boompjes, poppetjes en zeker 50 adapters. 

Dies Jeremiasse uit Rilland beleeft er elk jaar weer plezier aan. Jaren geleden begon hij met een paar huisjes op de eettafel en elk jaar kwam er wel iets bij. In de coronatijd – waarin hij weinig bezoek kon ontvangen – verplaatste hij het kerstdorp naar zijn vensterbank, die hij met schragen en planken vakkundig vergrootte tot een ware etalage. Dat levert sindsdien elk jaar veel bekijks op van voorbijgangers. Ook kinderen staan regelmatig met hun neus tegen het raam gedrukt te kijken naar alle huisjes, ijsbanen, ski-pistes, kermisattracties, sneeuwpoppen, kerstbomenverkopers, koetsen en andere bezienswaardigheden.

Sinds 6 december is alles nog mooier: dan branden vrijwel dagelijks tussen 17.00 en 19.00 uur de lampjes in het dorpje. Wie een kijkje voor het raam wil nemen, is van harte welkom in de Adriaan Butijnweg 73 in Rilland. Het kerstdorp is tot 6 januari te bezichtigen.

Kerstdorp van Dies Jeremiasse in Rilland.
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief