De kerstwensboom van vorig jaar.
De kerstwensboom van vorig jaar. Foto: Jeroen van Opstal

Kerstwensboom brengt weer sfeer en gezelligheid op Marktplein Biezelinge

Door: Britta Janssen Algemeen

BIEZELINGE - Door het succes van vorig jaar staat er deze maand, van vrijdag 9 tot en met vrijdag 30 december, weer een kerstwensboom op het Marktplein in Biezelinge. 

‘Veel inwoners hebben vorig jaar een persoonlijke wens in de kerstboom gehangen’, laat de gemeente Kapelle weten. De boom is een initiatief van de Mozeskerk in samenwerking met de gemeente Kapelle om inwoners te verbinden. Ook deze maand kunnen inwoners weer een wens, in de vorm van bijvoorbeeld een kaart, gedicht of tekening, in de boom hangen.

Voor het officiële moment vrijdagavond brengen burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle en het plaatselijke showkorps Jonge Kracht het licht naar de kerstboom met een lampionnenoptocht. ‘We verzamelen om 18.45 uur bij de Mozeskerk in Biezelinge. Het is de bedoeling dat iedereen zelf een lampion meeneemt. De lampionnenoptocht vertrekt om 19.00 uur. Om 20.00 uur gaan de lichtjes in de kerstwensboom aan. Daarna drinken we warme chocolademelk van Deelcafé de Buurvrouw.’

Ontmoeting met muziek op vrijdagavonden

Vorig jaar waren vrijwilligers op vaste tijden aanwezig bij de boom. Dit jaar zijn zij er niet op vaste tijden. Wel zijn er op vrijdagavond, van 19.00 tot 20.00 uur, momenten van ontmoeting met muziek en een hapje en drankje:

  • op 16 december: popliedjes met zang en gitaar van Joop Visee;
  • op 23 december: lekker meezingen met bekende kerstliedjes;
  • op 30 december: optreden van muziekduo Keukensessies.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief