Afbeelding

Gezonde markt in brede school ‘t Saamdeel in Kapelle

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Vrijdag (10 februari) vanaf 13.00 uur organiseert de gemeente Kapelle een markt over gezonde thema’s in brede school ‘t Saamdeel in Kapelle. Op deze markt vertellen verschillende professionals over voeding, zoals een diëtiste, jeugdverpleegkundige, mondhygiëniste, fysiotherapeute en medewerker van de voedselbank.

De onderwerpen waar zij over vertellen zijn bijvoorbeeld: wat doet eten en drinken met je lichaam, wat kun je het beste eten voordat je gaat bewegen en poets je je tanden wel goed?

Kraampjes

Er staan verschillende kraampjes met informatie over gezonde voeding en het lichaam. Een ouder vertelt over het maken van leuke en gezonde traktaties. En bezoekers krijgen allerlei tips voor het maken van een lekkere gezonde lunchtrommel. Voor alle bezoekers staan er gezonde hapjes klaar die door leerlingen van ‘t Honk en de Moolhoek zijn gemaakt. Ook zijn er leuke uitdagingen over gezonde voeding.

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Daarom is de gemeente Kapelle aangesloten bij JOGG. Dit is een landelijk aanpak om kinderen en jongeren in Nederland te laten opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief