Mozart in actie.
Mozart in actie. Foto: Sjaak van Loo

Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

Door: Britta Janssen Algemeen

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

De leden hebben vooral lichte muziek op het repertoire staan en gaan voor beter leren spelen op een gezellige manier, vertelt voorzitter Arjen Pekaar. Hij benadrukt dat iedereen - jong en oud, ervaren en onervaren - welkom is om eens muziek te komen maken.

Familie

Mozart heeft een fanfareorkest en speelt marsen, maar voornamelijk populaire muziek. “Coldplay, Santana, Lionel Richie”, noemt Pekaar, die zelf eufonium en trombone speelt, enkele voorbeelden. Met de nieuwe dirigent, René Hendrickx, leeft de vereniging na de coronatijd weer op. “De vorige dirigent is bij ons blijven spelen, dus dat zegt wel iets over de sfeer”, vindt Pekaar, die zelf al ruim veertig jaar lid is. “We zijn als een familie.” Het ledenaantal groeit en er is betrokken bestuur, maar nieuwe leden zijn zeker welkom. “We hebben nog genoeg instrumenten klaar liggen en genoeg mensen die met plezier lesgeven.” Aan concoursen en wedstrijden neemt Mozart geen deel, maar ze treedt wel graag op. Volgens Pekaar raak je niet zomaar uitgekeken op deze hobby. “Ik leer nog steeds bij. Je ontwikkelt een bepaalde stijl, maar de nieuwe dirigent motiveert je om op een nieuwe manier te spelen, waardoor het lichter gaat klinken.” 

Geïnteresseerden zijn welkom bij een repetitieavond, elke donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in Tehaere in Yerseke. “Je kunt kijken, luisteren en ook meteen een instrument uitproberen. In overleg kunnen we ook een ander tijdstip afspreken.” Kijk voor meer info op mozartyerseke.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief