Grote Geelstaart.
Grote Geelstaart. Foto: Joris van Moort

Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

Door: Britta Janssen Algemeen

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

Het publiek van het driedaagse festival Klomppop kon vrijdag genieten van de seizoensfinale van bandcompetitie Spectra. Tijdens deze avond streden de bands Grainbait, Baneham, The Traveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra-winst en studiotijd bij Fuzz Tone Studio in Middelburg en konden zich in de kijker spelen bij de vele bezoekers van het festival in Ovezande.

De finale is gewonnen door de vijfkoppige post-punk formatie Grote Geelstaart uit Kapelle. De band wordt gevormd door de Kapelse neven Finley, Danny, Jesper en Jeppe en zanger Luuk uit Zierikzee. De Grote Geelstaart laat zich muzikaal inspireren door bands als Black Midi en King Gizzard and the Lizard Wizard. De jonge muzikanten mogen zich nu een jaar lang Spectra-winnaars noemen en gaan ervandoor met de studioprijs. De jury van de finaleavond bestond uit Hugo van Rooijen en Jarmo lopulissa.

Spectra

Spectra is een muzikale talentenjacht die jonge bandjes een podium biedt om ervaring op te doen en bekendheid te verwerven. De Jongerenraad Borsele organiseert hiervoor vier gratis voorrondes en twee halve finales per jaar in samenwerking met de Klomp in Ovezande. Een jury helpt de bandjes verder met hun jurycommentaar en verdeelt de tickets voor de finale op Klomppop. Daarbij heeft elke avond een speciale act. Doorgebroken bands trakteren publiek zo op fijne muziek. Deze combinatie maakt Spectra al jaren een tot een succesvol event voor muzikanten en muziekliefhebbers.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op https://popaanzee.nl/projecten/spectra/ en de Instagram-pagina van Grote Geelstaart.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief