Afbeelding
Foto: Morguefile

Zesde TMZ Ronde van Yerseke in de startblokken

Door: Redactie Algemeen

YERSEKE - Zaterdag (24 juni) wordt de 6e TMZ Ronde van Yerseke verreden. Dit is een wedstrijd voor geoefende en beginnende wielrenners met een uitdagend parcours langs de havens van Yerseke.

Het 2,3 kilometer lange parcours heeft alles, van een steile klim: de beroemde en beruchte Alpe du Steijn, tot mooi lopende afdalingen en een gave finishstraat met klinkers waar het publiek vanaf de Havendijk een prachtig zicht op heeft.
ProgrammaAls eerste klinkt zaterdag om 12.30 uur het startschot voor de D-categorie. Om 14.00 uur vertrekken de deelnemers in de S/P-categorie en als laatste worden om 15.00 uur als spektakelstuk de amateurs weggeschoten. De S/P-categorie is de opstapklasse. Hieraan kunnen geoefende sportievelingen uit de buurt meedoen die eens een keer een koers mee willen rijden.

Voor het publiek is er keuze genoeg om de wedstrijd vanaf een mooie plek te volgen. Bijvoorbeeld bij de haven hebben ze een mooi overzicht vanaf de dijk. 

De verrichtingen van de deelnemers zijn ook te volgen op een groot scherm in de finishstraat. Hierop zijn de doorkomsttijden van de renners en logo’s en filmpjes van sponsors te zien. 

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich vooraf op de website van TMZ en op de dag zelf inschrijven in brasserie de Sportvisser in Yerseke.

Informatie

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van TMZ Ronde van Yerseke.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief