Afbeelding
Archieffoto Calvijn College

Bedrijvendag bij Calvijn College in Krabbendijke

Door: Britta Janssen Algemeen

KRABBENDIJKE - Donderdag organiseert locatie Krabbendijke Kerkpolder van het Calvijn College een bedrijvendag. Zeventig bedrijven presenteren die dag hun bedrijf aan zeshonderd leerlingen om ze enthousiast te maken voor een stage of BBL-opleiding bij hun bedrijf.

Deze bedrijvendag is een loopbaanoriëntatie-evenement. Leerlingen van de twee locaties van het Calvijn College in Krabbendijke kunnen zo in contact komen met bedrijven voor een stage in klas 3 of 4 of een BBL-opleiding als ze het Calvijn College verlaten. Ook vakhavo-leerlingen van locatie Goes Klein Frankrijk zijn uitgenodigd.

‘Veel aanmeldingen’

Het is voor het eerst dat het Calvijn College een bedrijvendag organiseert. ‘De grote hoeveelheid aanmeldingen van bedrijven toont dat het voorziet in een behoefte’, aldus de school. 

Vanaf 9.00 uur richten bedrijven hun kraam in. De leerlingen komen in drie groepen van tweehonderd leerlingen langs. ‘Aan bedrijven is gevraagd interactief met de leerlingen bezig te zijn. Naast stands worden er bijvoorbeeld ook apparaten, zoals kraantjes of heftrucks meegenomen.’Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief