Mark Kneepkens en Niels Peterson met dochtertje Rane.
Mark Kneepkens en Niels Peterson met dochtertje Rane. Foto: Britta Janssen

Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: ‘We willen dit leuke feest laten groeien’

Door: Britta Janssen Algemeen

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

“Bijna twee jaar woon ik nu in Schore en ik vind het leuk om betrokken te zijn bij het dorp en mijn handjes te laten wapperen”, vertelt Mark waarom hij zich aanmeldde voor de stichting. Het oude bestuur hoopt dat de nieuwelingen ook met nieuwe ideeën komen voor de markt en dat zit wel snor, vertelt Niels. “We gaan bijvoorbeeld voor meer entertainment, bands of acts, en kinderactiviteiten. Maar eerst evalueren we nog met het oude bestuur. Het is de bedoeling om de succesvolle onderdelen van de markt te behouden en er verder een nieuwe draai aan te geven.” Inspiratie doen de vier onder meer op bij andere braderieën en festivals. “Het zou leuk zijn om meer culinaire activiteiten op de markt te hebben voor een bourgondische sfeer, zoals een proeverij met lokale biertjes”, noemt Niels een voorbeeld. “Die biertjes testen wordt dan een zware voorbereiding”, lacht Mark.

Groeien

Eerdere ingrediënten nieuw leven inblazen is ook een optie. “Misschien pakken we de rolodex van de afgelopen twintig jaar er nog wel bij”, zegt Niels. “Je hoeft tenslotte niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden. We hebben alle vier het doel om er een leuk feest van te maken en het de komende jaren te laten groeien.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief