Impressie editie 2022.
Impressie editie 2022. Foto: Muziekvereniging Scheldegalm

Geniet zondag van ‘dweilen’ en food in Hansweert

Algemeen

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

Het festival trekt steevast veel bezoekers uit niet alleen Hansweert, maar ook uit allerlei omliggende plaatsen. De organisatie is in handen van de Hansweertse muziekvereniging Scheldegalm en haar dweilband Scheldedweilers. 

Dit jaar zijn er optredens van verschillende dweilorkesten van Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen die optreden tussen 12.45 en 17.30 uur. Alle bands verzorgen 3 optredens op zowel het ‘Combinatie Answest-podium’ buiten op het dorpsplein (doorlopend) als binnen in, aan datzelfde plein gelegen, dorpshuis Kaj Munk. De middag wordt om 17.30 uur afgesloten met een finale waaraan alle, nog aanwezige muzikanten deelnemen. 

Vorig jaar is na 2 festivalloze jaren de draad weer opgepakt. Daarbij is tegelijk een wijziging in de opzet doorgevoerd door alles te concentreren op het dorpsplein bij het dorpshuis. Midden op het dorpsplein was een groot gezellig terras ingericht en alles wat met muziek of eten en drinken te maken had stond daar om heen. Dat bleek een succes. Dit jaar dan ook dezelfde opzet, iets meer food maar ook enkele kinderattracties als een bungee-trampoline. Met maar liefst 7 aanwezige foodtrucks kan men dit jaar overigens bijna spreken van een gecombineerd ‘Dweil- en Foodfestival. Tijdens het muziekfestival kan men immers ook genieten van de culinaire kunsten uit de fraaie foodtrucks met aansprekende namen als bijvoorbeeld Hupsaté, de Nice Guys, Rolling Greek en l’Arte della Pizza.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief