Station Middelburg, augustus 2023
Station Middelburg, augustus 2023 Foto: Edwin Mijnsbergen

Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

De Provincie spreekt in de brief grote zorgen uit over de situatie. Door de verzakkingen van het spoor hebben reizigers langere reistijden en vaak ook nog slechte aansluitingen op de trein, bus en ferry. Dit betekent dat reizigers beperkt worden in hun reismogelijkheden. Daarnaast zijn er helaas de afgelopen periode treinen ongepland uitgevallen.   De Provincie vraagt aan ProRail om het spoor zo snel mogelijk aan te pakken met zo min mogelijk overlast voor de reiziger. Daarnaast wordt er gevraagd om de reiziger te compenseren en het vertrouwen te herstellen. Ook is de Provincie benieuwd hoe de huidige problematiek in de toekomst voorkomen kan worden.  

De volledige brief is te lezen op de website van de Provincie.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief