Afbeelding
Foto: Jeppe Rottier

Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

Door: Jeppe Rottier Algemeen

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

V.V. Yerseke zit nu al zo’n vijftien jaar in het huidige complex en tot op heden voldoet de ruimte goed voor de vierhonderd leden tellende vereniging, zegt voorzitter David Bakker. “We hebben drie velden en een trainingsveld waardoor we voor het huidige aantal elftallen voldoende trainings- en wedstrijdcapaciteit hebben.”

‘Betaalbaar en leuk’

Een eventuele uitbreiding, die volgens Bakker onnodig is, zou er niet alleen voor zorgen dat er meer ruimte ontstaat, maar ook dat je meer handen nodig hebt om het te onderhouden. ‘’Sommigen leggen heel erg de nadruk op dat je ledenaantal moet blijven groeien, maar het is ook belangrijk om in te zien dat het betaalbaar en leuk blijft’’, zegt de voorzitter. ‘’We hebben op dit moment een groot team vrijwilligers dat zich met hart en ziel inzet voor de club en dat plezier dat we onderling met elkaar hebben moet zo blijven. Als we veel meer te onderhouden faciliteiten zouden hebben zou dit ook betekenen dat we een nog groter beroep moeten doen op de vrijwilligers waardoor het ook zou kunnen dat het niet meer leuk wordt om te doen. Dat wil je voorkomen.’’Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief