De fontein op de Keukenhof Als Van Gogh. FOTO ERIKA STANLEY
De fontein op de Keukenhof Als Van Gogh. FOTO ERIKA STANLEY Foto: Erika Stanley

Roosendaalse kunstenaar maakt schilderijen voor Keukenhof

Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse kunstenaar Erika Stanley heeft een serie schilderijen gemaakt op verzoek van de Keukenhof. Het zijn doeken van Hollandse tulpen, geschilderd voor Stanleys serie Als Van Gogh.

Erika Stanley schilderde eerder onder andere stadsgezichten in Roosendaal, Rotterdam, Bergen op Zoom en Amsterdam in Van Gogh-stijl. Zij wordt internationaal erkend als van Gogh-specialist. Ook de Keukenhof raakte onder de indruk van haar werk en vroeg haar daarom enkele op het park toegespitste schilderijen te maken.

Stanleys schilderijen zijn opgenomen in de officiële collectie van de Keukenhof en worden als reproducties te koop aangeboden in meerdere formaten.

Primeur voor Roosendaal

“Ik ben blij met de erkenning en het grote publiek, maar de primeur is voor Roosendaal,” zegt Stanley. “De serie Als Van Gogh heeft hier zijn oorsprong. Nieuwe schilderijen breng ik daarom altijd als eerste hier uit via mijn winkel in het centrum van de stad.”

De Keukenhof is jaarlijks acht weken geopend en trekt in die korte periode zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Het park in Lisse wordt vooral bezocht door Nederlanders, Duitsers, Amerikanen en Britten. Dit jaar opent de Keukenhof op 21 maart. Meer informatie over de schilderijen vindt u op www.erikastanley.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief