Lenny van Eekelen en Wouter Raats
Lenny van Eekelen en Wouter Raats Foto: Elles Jansen

SNOW zorgt voor Heerl'k winteroptreden

Door: Elles Jansen Algemeen

HEERLE - Een halfjaar voorbereiding voor een winters sprookje dreigde weggevaagd te worden door de slechte weersverwachting. Gelukkig had de organisatie een alternatief en werden de optredens verplaatst naar de kerk. Ruim 300 volwassenen en kinderen konden genieten van een verhaal over Snow, het sneeuwvlokje, afgewisseld met prachtige optredens en lichteffecten.

"Snow is een totaaltheater waarin de saamhorigheid van Heerle centraal staat", vertelt Ruben Koevoet. En hiermee heeft hij niets te veel gezegd. Het ontroerende lied dat Lenny van Eekelen samen met Wouter Raats zingt over het leven in Heerle omvat alles.

Parade

De parade met de huifkar vertrok zoals gepland om 18.30 door het dorp lang ingekorte opstapplaatsen om de kinderen op te halen en naar de kerk te brengen waar de show binnen plaatsvond. "Jammer want we hadden spectaculaire effecten op het programma staan zoals fakkels, vuurwerkfonteinen etc", aldus de organisatie. Buiten de kerk staan vier prachtige ijsprinsessen van dansgroep Trivium uit Etten-Leur met dekentjes om te springen om warm te blijven. Hun gezichten stralen, en het enthousiasme werkt verwarmend.

Sneeuwvlokje SNOW

Paul Joachems vertelde het verhaal van SNOW, een wit sneeuwvlokje die in een identiteitscrisis zit. "Wit is bleek, saai, eentonig, kleurloos en SNOW is niet gelukkig. Ze wil kleur in haar leven." De vertolking van SNOW was Cindy Luijkx op haar koude lijf geschreven. Zonder woorden beeldde zij de fases waarin zij op zoek is naar een nieuwe kleur, kleurrijk uit. Als ze oranje was dwarrelde ze boven het koningshuis en kwamen er enkele leuke anekdotes rond het koningshuis voorbij. Oranje danseressen sierden het podium. Toen SNOW groen was schitterde saxofonist Rik van der Made in een duel met DJ Chris van den Heuvel. Manon van de Kempe steeg op naar eenzame hoogte met haar viool.

Roodhart

Het rode hart van SNOW verwarmde de Schalm met spetterende optredens van o.a. zanger Wouter Raats, maar ook door het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde kinderkoor onder leiding van Els Oomen. De lichteffecten waren prachtig en zette de kerk steeds in een andere sfeer. Spectaculair was ook het optreden van de in rood geklede trommelaars Rondom Trom die uit alle hoeken de ruimte betraden en uiteindelijk op het podium niet onder deden voor Slagerij van Kampen met hun drumsticks op de grote vaten. Heel veel kleine kinderen hadden een waxinelichtje op batterijen vast en dat bracht de kerstsfeer heel dichtbij.

Ons Hèrel

Terwijl op de grote videoschermen leuke filmpjes passeerden van de activiteiten van het afgelopen jaar, zoals Halloween, versierde fietsen met Koningsdag, bezoek aan schapenboerderij, toneeluitvoeringen en carnaval, werd een prachtig lied ingezet door Lenny van Eekelen en Wouter Raats. "We zijn maar klein, maar laat je horen. Samen staan we sterk. Laat je hart maar spreken en wees trots op wie we zijn. Het leven in Hèrel is ontzettend fijn." Alle aanwezigen zongen mee en dit gevoel van saamhorigheid kan alleen in een dorp zo sterk zijn.

Verrassing

Er was al een beetje vuurwerk vertoond rondom SNOW en na alle kleuren uitgeprobeerd te hebben kwam ze uiteindelijk toch tot de conclusie dat wit zo gek nog niet is. Het is uniek. De slotscene op het grote podium, samen met de mooie lichteffecten gedurende de hele avond maakte SNOW een ware belevenis. Om 21.30 uur volgde nog een meet en greet in Gasterij de Afspanning waar ook de after disco was. Bij het verlaten van de Schalm werd iedereen blij verrast door vallende sneeuw. Even het gevoel dat we een witte kerst zouden krijgen…. Ook zo'n mooi effect van de SNOW productie.

IJsprinsessen - Trivium dansgroep
Manon van der Kempe op viool
Cindy Luijkx - SNOW en Paul Joachems
Lenny van Eekelen met het kinderkoor


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief