Afbeelding

Afvalcontainers bewust ná zomervakantie kosteloos om te wisselen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft er bewust voor gekozen om afvalcontainers pas ná de zomervakantie kosteloos om te wisselen, ondanks dat het restafval al vanaf maart nog maar één keer in de vier weken wordt opgehaald. Op dit moment wordt het restafval nog eens in de twee weken opgehaald. "We willen er eerst naar toewerken dat het afval beter gescheiden wordt", meldt de gemeente.

Roger van Nassau (CDA) en Harm Emmen (D66) stelden onlangs vragen aan de gemeente Roosendaal omtrent de kosten van het omwisselen van kliko's. "Bij de vaststelling van het beleid is ook gesproken over de wisseling van de containers van onze inwoners: van kleine containers naar grotere of mogelijkerwijs ook van groot naar kleiner", stellen de twee politici. Maar, in hun ogen is destijds afgesproken dat de wijziging gratis zou zijn. "Nu horen we van inwoners dat hier toch kosten aan verbonden lijken te zijn en ook op de website van Saver staat er dat hier kosten aan verbonden zijn."

Niet veel later communiceerde de gemeente via Facebook dat inwoners rond de zomer de mogelijkheid krijgen om hun huidige container om te wisselen naar een kleinere of grotere. "Na de zomervakantie worden ze dan gratis gewisseld door Saver. Inwoners die nu al van container willen wisselen, kunnen dit aanvragen bij Saver. Hier zijn wel kosten aan verbonden."

Navraag bij de gemeente leert dat dit een bewuste keuze is. "We willen er eerst naar toewerken dat het afval beter gescheiden wordt. We zijn ons ervan bewust dat dit niet voor iedereen even leuk en eenvoudig is. Daarom helpen we de inwoners waar mogelijk. Met informatiefolders, de campagne RSD aan de Bak en onze afvalcoach. Zij gaat desgewenst bij inwoners langs en geeft advies." De afvalcoach is vanaf morgen (29 januari) te bereiken via de website RSDaandebak.nl. "Als er blijkt dat mensen echt niet uitkomen met hun afval, bijvoorbeeld mensen met veel medisch afval, dan helpen we ze."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief