Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Wethouder Koenraad: 'Openingstijden Grondstoffencentrum worden niet verruimd'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat de openingstijden van het Grondstoffencentrum niet verruimen. Er komt dus ook géén openstelling in de avonduren. Dat laat wethouder Klaar Koenraad weten op vragen van de VLP-fractie. "Verruimen stimuleert inwoners om toch gebruik te maken van het Grondstoffencentrum, terwijl het landelijk advies is om verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken."

"Bent u het met de VLP eens dat we onze inwoners juist moeten stimuleren en aanmoedigen om grondstoffen af te komen geven bij het grondstoffencentrum?", stelde Alex Raggers (VLP) in zijn brief aan de wethouder. Maar, daar is de wethouder het niet mee eens. "Op dit moment niet. Vanwege corona is landelijk geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Inmiddels is het landelijke advies om verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken. Dit geldt ook voor bezoeken aan het Grondstoffencentrum."

Meer voertuigen

Daarom ziet de wethouder ook geen mogelijkheid om de openingstijden te verruimen. Dat zou er alleen maar voor zorgen dat mensen tóch vaker en sneller naar het Grondstoffencentrum zouden komen. "Ook geeft dit een piek in de avonduren welke nu niet gewenst is." Vanwege de coronaperiode had de gemeente het maximum aantal voertuigen teruggebracht van 40 naar 10, maar dat is inmiddels wel verhoogd naar vijftien. "Dit zorgt ervoor dat er minder wachtrijen zijn terwijl de 1,5 meter afstand kan worden behouden."Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief